KARIM SAHIB Afp
ODUŠEVILI SU GA

FOTO: Đokoviću ovacije u povratničkom meču! ‘Bilo je divno. A stvarno nisam znao kako će me dočekati‘

U Dubaiju je Đoković napokon mogao na teren te nije pokazao znakove ‘zahrđalosti‘
Piše: D. Burazin/SNObjavljeno: 21. veljača 2022. 20:51

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković odigrao je i pobijedio u svom prvom meču od 3. prosinca prošle godine kad je u polufinalu Davis Cupa između Srbije i Hrvatske svladao Marina Čilića, ali i u društvu Filipa Krajinovića izgubio od Nikole Mektića i Mate Pavića za konačnih 2:1 naše reprezentacije.

image
KARIM SAHIB Afp

Đoković je u siječnju deportiran iz Australije nakon jedanaest dana natezanja po sudovima, bilo je to diskrecijsko pravo ministra za imigraciju Alexa Hawkea, nakon što su propale sve pravne mogućnosti s obzirom da se najbolji svjetski tenisač nije cijepio protiv COVID-19.

image
KARIM SAHIB Afp

Uglavom, Srbin je izbačen iz Australije i morao je gledati kako Rafael Nadal osvaja Australian Open za svoju 21. Grand Slam titulu. Sada Đokoviću visi prvo mjesto na rang-listi, može mu ga preoteti Danil Medvedjev, ovisno o rezultatima ovoga tjedna.

image
KARIM SAHIB Afp

Đoković je u Dubaiju pobijedio 19-godišnjeg Talijana Lorenza Musettija sa 6:3, 6:3 i pokazao da nije zahrđao, makar nije igrao više od dva i pol mjeseca. U 2. kolu protivnik će mu biti Alex De Minaur ili Karen Hačanov.

image
KARIM SAHIB Afp

image
JORGE FERRARI Afp

"Sve u svemu bila je ovo pobjeda u dva seta pa moram biti zadovoljan, posebno nakon što nisam igrao dva i pol ili tri mjeseca. Bilo je trenutaka u kojima sam igrao odlično, ali bilo je i trenutaka kada sam, nekarakteristično, imao nekoliko neforsiranih grešaka. No, sve je to normalno u prvom meču nakon dugo vremena", rekao je Đoković za Sport Klub nakon meča.

Srpski tenisač bio je oduševljen, ali i iznenađen odličnim prijemom od strane publike. Čak ni za vrijeme davanja intervjua nakon meča nije prestajalo navijanje za njega.

"Bio je divno. Nisam mogao očekivati bolji prijem ovdje. Navijači su bili fantastični. Bilo je neizvjesno kako će me publika dočekati, stvarno nisam znao. Priželjkivao sam najbolje, ali ovo je bilo još bolje od toga", izjavio je Đoković te zaključio:

"Ovo je sport kojeg volim, imam strast koju vjerojatno imaju i svi igrači koji žele biti na vrhu. Ovaj sport je moja ljubav, ali i moj posao. Uzimajući u obzir sve okolnosti kroz koje sam prošao posljednjih mjesec dana, jako sam zadovoljan."


REZULTATI 1. KOLA:

Novak Đoković (Srb/1) - Lorenzo Musetti (Ita) 6-3, 6-3

Jiri Vesely (Češ) - MARIN ČILIĆ (HRV) 6-4, 7-6 (3)

Taro Daniel (Jap) - David Goffin (Bel) 6-3, 7-6 (5)

Andy Murray (VB) - Christopher O'Connell (Aus) 6-7 (4), 6-3, 7-5

Filip Krajinović (Srb) - Malek Jaziri (Tun) 6-7 (4), 6-2, 6-4

Linker
27. travanj 2024 16:35