Damir Džumhur

 DAMIR KRAJAC Cropix
ZAGREB OPEN

Džumhur nakon dva i pol sata slomio Španjolca i izborio finale protiv hrvatskog predstavnika

Džumhur je ušao u svoje 21. finale na ATP Challenger Touru na kojem je osvojio deset pobjedničkih trofeja
Piše: HinaObjavljeno: 08. lipanj 2024. 14:20

Najbolji bosansko-hercegovački tenisač, 32-godišnji Damir Džumhur (ATP - 128.), prvi je finalist ATP Challengera Zagreb Open, na kojem je u subotnjem polufinalnom dvoboju svladao 31-godišnjeg Španjolca Oriola Rocu Batallu (ATP - 164.) sa 4-6, 6-4, 6-4 nakon dva sata i 32 minute borbe.

Bio je to dvoboj prvog i trećeg nositelja turnira na zagrebačkoj Šalati, u kojem je 32-godišnji Sarajlija još jednom pokazao koliko je srčan i uporan, a dodatni motiv je imao i u činjenici da ga je upravo Roca Batalla pobijedio prije tri tjedna u polufinalu Challengera u Tunisu, na kojem je španjolski tenisač na kraju došao do drugog naslova u karijeri na toj razini turnira.

Pobjedom nad Rocom Batallom, Džumhur je ušao u svoje 21. finale na ATP Challenger Touru, na kojem je osvojio deset pobjedničkih trofeja, od čega su dva završila u njegovim rukama u travnju ove godine.

Džumhurov suparnik u finalu bit će pobjednik hrvatskog polufinalnog dvoboja, u kojem se sastaju 18-godišnji Osječanin Matej Dodig i 20-godišnji Splićanin Luka Mikrut.

CH Zagreb Open, pojedinačno - polufinale

Damir Džumhur (BIH/1) - Oriol Roca Batalla (Špa/3) 4-6, 6-4, 6-4

Linker
08. lipanj 2024 14:20