ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
OKRŠAJ PUN PREOKRETA

Donna Vekić nakon velike borbe izborila četvrtfinale u Birminghamu, Martić zaustavljena u Berlinu

Bilo je svega u ovom susretu, od uvjerljivog starta Giorgi, preko bijega Vekić...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. lipanj 2021. 18:15

Donna Vekić će igrati u četvrtfinalu turnira u Birminghamu, nakon dva sata i 26 minuta je pobijedila Camilu Giorgi (WTA 76) s 2:6, 6:3, 6:4. Bila je ovo treća pobjeda Osječanke u isto toliko susreta s Talijankom, prva je također ostvarena u Birminghamu prije osam godina. Tada je Donna dogurala do finala, bilo joj je drugo u mladoj (16 godina) karijeri.

Bilo je svega u ovom susretu, od uvjerljivog starta Giorgi, preko bijega Vekić, koja je od 3:3 u drugom setu dobila osam od devet gemova i povela 5:1 u trećem. Na 5:1 imala je prvu meč-loptu na servis Giorgi, potom na 5:2 još tri meč-lopte, e da bi Talijanka u tom gemu sedmu break-loptu pretvorila u gem. Ubrzo je Giorgi bila na 4:5, situacija se maksimalno zakomplicirala, no Vekić je izdržala pritisak i u drugom servisu za pobjedu nije zadrhtala.

Vekić je imala 13 asova i deset duplih pogrešaka, Giorgi sedam asova i 12 dvostrukih. U četvrtfinalu će Osječanka igrati s boljom iz dvoboja Shuai Zhang – Heather Watson.

image
ROB PRANGE Dppi Via Afp

Petra Martić je eliminirana u 2. kolu turnira u Berlinu, bolja od nje sa 6:3, 6:4 bila je Belinda Bencic (WTA 12). Na rasplet meča puno su utjecala tri vezana gema u prvom setu, sva tri je dobila Švicarka za vodstvo od 5:2. Martić je na 2:2 imala 0:40 na servis Bencic, potom je izgubila svoj početni udarac, te na 2:4 propustila dvije break-lopte za povratak u ravnotežu. Odluka o pobjednici pala je u devetom gemu drugog seta, jedan break je bio dovoljan Švicarki. Martić je odlično igrala na prvom servisu (16-19), no ubacila je mizernih 36 posto.

Linker
27. travanj 2024 03:38