VALERY HACHE Afp
UVJERLJIVO SLAVLJE

Đoković započeo eru bez Ivaniševića: Prvi reket svijeta otpuhao Rusa na zemljanom Mastersu u Monte Carlu

Srpski tenisač dopustio je Safiullinu tek tri gema u čitavom meču
Piše: SNObjavljeno: 09. travanj 2024. 18:30

Gotovo mjesec dana nakon šokantnog poraza od Luce Nardija u Indian Wellsu, Novak Đoković vratio se na teniske terene i otvorio novo poglavlje u karijeri, bez Gorana Ivaniševića u svom kutu.

Prvi reket svijeta glatko je slavio u 2. kolu Mastersa u Monte Carlu protiv Rusa Romana Safiullina. Đoković je otpuhao 41. tenisača svijeta za 71 minutu na terenu dopustivši mu tek tri gema u čitavom meču.

image
VALERY HACHE Afp

Da će ovo bit meč u kojem će teško izbjegnuti poraz, Safiullin je znao već u prvom gemu. Đoković je pritisnuo od samog početka i otvorio meč vodstvom 4-0, a imao je break-loptu i u jedinom gemu prvog seta koji je otišao na stranu Rusa.

Koliko je nemilosrdan bio Đoković najbolje pokazuje podatak da je na svom servisu izgubio tek šest poena, posebno je fantastičan bio na drugom, na kojem je osvojio 11 od 12 poena, ili u postotku - iznimno visokih 92 posto.

image
VALERY HACHE Afp

Đoković će se za mjesto u četvrtfinalu zemljanog Mastersa boriti protiv Francuza Filsa ili Talijana Musettija, čiji je meč na rasporedu danas u kasnopopodnevnim satima.

Linker
26. travanj 2024 04:26