GLYN KIRK/AFP
Nikako mu nije sjelo

‘Đoković me iznenadio, a meni bi se tako nešto gadilo‘ Legenda oštro kritizirala najboljeg igrača svijeta

‘Najbolje kod tenisa je to što su Grand Slamovi posebni i da biste osvojili takav turnir...‘
Piše: SNObjavljeno: 23. studeni 2020. 08:18

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković nedavno je javno predložio da se i na Grand Slam turnirima igra na dva dobivena seta, što nije naišlo na sveopće odobravanje.

Jedan od onih kojima takva ideja nije legla je Todd Woodbridge, jedan od najuspješnijih igrača parova u povijesti tenisa sa 16 osvojenih Grand Slam naslova, među kojima devet u Wimbledonu.

"Iako postoji tradicija da se na Grand Slamovima igra na tri dobivena seta, ja se zalažem da se igra na dva dobivena. Mislim da imamo dovoljno mečeva i turnira tijekom cijele godine i imamo najdužu sezonu na svijetu od svih sportova. Sezona nam započinje u siječnju, a završava u studenom. Ne vidim nijedan razlog izuzev tradcije da se Grand Slamovi igraju na tri dobivena seta. Kraći mečevi doprinijeli bi da se tenis kao marketinški proizvod poboljša i da se više zaradi", rekao je Đoković.

"Nema šanse da mu takva ideja prođe, a meni bi se gadio takav tenis. Najbolje kod tenisa je to što su Grand Slamovi posebni i da biste osvojili takav turnir morate biti najbolji tehnički, taktički i fizički. Ako bi se Grand Slamovi igrali na dva seta, onda bi svaki turnir izgledao isto", objasnio je Woodbridge, koji danas radi kao komentator na Nine Networku.

"Iznenađen sam što se Novak zalaže za tako nešto. Pa on je jedan od onih koji je dosad imao najviše koristi što se igra na tri dobivena seta i sigurno zbog tog pravila ima više pobjeda nego poraza", dodao je Woodbridge.

Linker
06. listopad 2024 04:26