Arhiva
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
SPLIĆANIN LOVI FINALE

Dobre vijesti iz Turske: Borna Gojo izborio polufinale Istanbula i saznao s kime će igrati za finale

Borna je tijekom dvoboja zabio osam asova, a iskoristio je tri od sedam break-lopti.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 17. rujan 2021. 18:51

Borna Gojo dohvatio je u petak i treću pobjedu na ATP Challengeru u Istanbulu nagradnog fonda 52.080 dolara (tvrda podloga), naš je tenisač izborio polufinale nakon slavlja nad francuskom kvalifikantom Geoffreyem Blancaneauxom (306. na ATP listi) – 7:6(6), 6:4.

Splićanin je u prvom setu imao prednost od 5:3, no na kraju je do te dionice došao tek nakon tie-breaka u kojem je kod 6:5 spasio set-loptu. U drugom je setu ključan bio break u sedmom gemu nakon kojeg se Francuz nije uspio vratiti u meč.

Borna je tijekom dvoboja zabio osam asova uz 63 posto prvog servisa, a iskoristio je tri od sedam break-lopti.

Za plasman u nedjeljnu završnicu igrat će protiv Tajpežanina Tung-Lin Wua, 295. na ATP listi.




Gudalajara umjesto Shenzhena


Meksički grad Guadalajara bit će domaćin WTA Finalsa, završnog turnira osam najboljih tenisačica svijeta od 8. do 14. studenog. Guadalajara uskače kao zamjena za kineski Shenzhen, koji je prvi put ugostio najbolje tenisačice prije dvije godine, a prošle godine završnice nije bilo zbog problema s pandemijom korona virusa.

Ovoga puta WTA Tour je morao odustati od Shenzhena zbog prevelikih restrikcija oko ulaska u Kinu, ali odmah je naglašeno da će se u kineski grad vratiti sljedeće godine i da će WTA Finals tamo biti održavan sve do 2030. godine.

Linker
25. travanj 2024 09:19