GORAN SEBELIC Cropix
SPEKTAKL NA ŠALATI

Damir Džumhur i Oriol Roca Batalla prvi polufinalisti Zagreb Opena

U preostala dva četvrtfinalna dvoboja mjesto u polufinalu će pokušati osigurati Luka Mikrut i Matej Dodig
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2024. 15:22

BiH tenisač Damir Džumhur i Španjolac Oriol Roca Batalla prvi su polufinalisti Zagreb Opena koji se održava na Šalati.

Džumhur i Roca Batalla, prvi i treći nositelj ATP Challenger turnira Zagreb Open, opravdali su svoj status i renking u četvrtfinalnim dvobojima pa će se u subotnjem polufinalu boriti za mjesto u nedjeljnom meču za naslov pobjednika.

Džumhur (ATP – 128.), nekadašnji član društva 25 najboljih tenisača svijeta, u svom je prvom meču odigranom na središnjem terenu teniskog kompleksa na Šalati svladao sedmog nositelja, Dominikanca Nicka Hardta (ATP – 193.) sa 6-3, 6-4.

Za 32-godišnjeg Sarajliju ovo je bila prva pobjeda u dva seta na Zagreb Openu.

Za razliku od njega, 31-godišnji Španjolac Oriol Roca Batalla je i u četvrtfinalu nastavio svoj niz pobjeda u dva seta. Talijana Enrica Dalla Vallea je svladao sa 6-3, 6-2 za 85 minuta.

Za Džumhura će ovo biti već šesto polufinale na Challenger Touru u ovoj godini, u kojoj ima i dva osvojena naslova na ovoj razini.

Zamimljivo, bit će ovo repriza polufinala Challengera odigranog prije tri tjedna u Tunisu, gdje je tenisač iz Barcelona sa 6-3, 7-6 bio bolji od Džumhura, a kasnije i došao do pobjedničkog trofeja.

U preostala dva četvrtfinalna dvoboja mjesto u polufinalu će pokušati osigurati mladi hrvatski predstavnici, Luka Mikrut i Matej Dodig. Mikrutov suparnik je Meksikanac Rodrigo Pacheco Mendez, a Dodig će pokušati pobijediti Kazahstanca Dmitrija Popka.

Linker
23. lipanj 2024 17:55