ADRIAN DENNIS Afp
QUEEN‘S CLUB

Čilićeva serija stala na sedam pobjeda, Alex de Minaur izbacio našeg tenisača u četvrtfinalu

Bio je to meč u kojem je od starta Marin radio previše neforsiranih pogrešaka...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 18. lipanj 2021. 20:01

Stala je serija Marina Čilića, hrvatski tenisač nije uspio doći do osme pobjede u nizu koja bi mu donijela plasman u polufinale ATP turnira 500 u londonskom Queen’s Clubu. Međugorac je u četvrtfinalnom meču izgubio od Australca Alexa de Minaura sa 6:3, 3:6, 6:4 u meču koji je trebao početi u rano poslijepodne, ali ga je kiša na kraju preselila u večernji termin.

Nakon krize koja ga je jako dugo mučila, Čilić je napokon pronašao formu ovoga ljeta na travnatoj podlozi. U Stuttgartu je osvojio naslov i Mercedes bez izgubljenog seta, ali u Queen’su se ipak od samog početka vidjelo da se ne osjeća toliko ugodno. U prvom je kolu bio na teškom iskušenju protiv kvalifikanta Sebastiana Öfnera, potom je u dva seta preskočio Fabija Fogninija, ali protiv 22. igrača svijeta De Minaura nije uspio pronaći put do pobjede.

Bio je to meč u kojem je od starta radio previše neforsiranih pogrešaka, a na servisu nije bio ni približno siguran kao u prethodnih desetak dana. Ispalio je, istina, 14 asova i osvojio 77 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, ali na drugom je taj postotak bio kudikamo problematičniji i osjetno niži u odnosu na suparnika (38-77).

Prvi je set Marin riješio u svoju korist nakon što se dvaput spašavao iz situacija u kojima je bio suočen s break-loptama. Međutim, slabosti koje je već tada pokazivao došle su na naplatu u nastavku meča. De Minaur je u četvrtom gemu kaznio Marina i konačno došao do breaka koji je sačuvao do kraja drugog seta.

Čilićeva nesigurnost na servisu nastavila se i na samom početku trećeg seta, odmah je bio suočen s nove dvije break-lopte, ali pronašao je izlaz iz te rupe. No, u sljedećem svome servis-gemu ostao je bez osvojenog poena i to je bio početak kraja. Zaprijetio je naš tenisač u šestom i osmom gemu, ali te su prilike ostale neiskorištene.

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj ovih tenisača i prva pobjeda De Minaura koji je tako uzvratio Marinu za poraz na US Openu 2018. kada je ispustio vodstvo 2:0 u setovima.

Linker
25. travanj 2024 04:29