Zeljko Hajdinjak/Cropix
SJAJNO IZDANJE

Čilić dobio reprizu polufinala Australian Opena, čeka ga ogroman skok na ATP ljestvici

Za razliku od Čilića, koji će igrati četvrtfinale Cassisa, Prižmić nije uspio ući među osam u Istanbulu
Piše: HinaObjavljeno: 05. rujan 2024. 17:15

Proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić igrat će u četvrtfinalu ATP Challenger turnira u francuskom Cassisu, dok četvrtfinale u Istanbulu nije uspio izboriti Dino Prižmić.

Oba ta ATP Challenger turnira se igraju na tvrdoj podlozi, a Čilića nakon 6:2, 7:5 pobjede protiv Britanca Kylea Edmunda u četvrtfinalu čeka Kolumbijac Adria Soriano Barrera, koji je iznenadio drugog nositelja Francuza Benjamina Bonzija, 129. igrača na svijetu, te ga pobijedio 6:3, 6:4.

Čilić se trenutačno nalazi na 1082. mjestu ATP ljestvice, ali ga nakon ove pobjede čeka skok od više od 300 mjesta. Odlično je otvorio meč protiv Edmunda, danas 452. na svijetu, a prije šest godina 14. na ljestvici. Dobio je prvi set s lakih 6:2, a potom je upao u probleme jer je britanski tenisač poveo u drugom setu 3:0. Čilić je vratio break zaostatka, a kod 5:5 je dobio osam od posljednjih devet poena i time zaključio dvoboj.

Zanimljivo da je ovaj meč bila repriza polufinala Australian Opena iz ne tako davne 2018. godine. I tada je Čilić bio bolji od Edmunda, a potom je u finalu od hrvatskog tenisača bolji bio Roger Federer u pet setova.

Na ATP Challenger turniru u Istanbulu u osmini finala je zaustavljen Dino Prižmić. Njega je s uvjerljivih 6:2, 6:2 pobijedio prvi nositelj turnira, Damir Džumhur iz Bosne i Hercegovine.

U Istanbulu je još uvijek u turniru hrvatski tenisač Matej Dodig kojega čeka četvrtfinalni dvoboj protiv Srbina Hamada Međedovića.

Linker
05. rujan 2024 17:16