Grigor Dimitrov 

 JULIEN DE ROSA Afp
ATP PARIZ

Bugarin nastavio s rušenjem favorita, zaustavio je Huberta Hurkacza na putu prema Torinu

Dimitrov je prvi put nakon 2017. godine stigao do 40. pobjede u sezoni
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 03. studeni 2023. 17:54

Dan nakon što je stigao do "magične" brojke od 1000 asova u sezoni, Hubert Hurkacz (ATP 11) izletio je iz turnira u Parizu. Iako je ispalio 19 neobranjivih servisa, nije uspio spasiti niti jednu od tri break-lopte s kojima je bio suočen kroz meč s Grigorom Dimitrovim (ATP 17).

- Znao sam što mogu očekivati od njega, ali nisam bio siguran hoću li uopće dobiti priliku za break - rekao je Bugarin, koji je prvi puta nakon 2017. godine stigao do 40. pobjede u sezoni.

- No, morao sam ostati fokusiran i svaki put kada sam dobio priliku za razvijanje poena, za razmjenu udaraca, morao sam nešto napraviti. Tih nekoliko poena u meču napravile su ključnu razliku.

Dimitrov (32) je tako nastavio s pobjedama protiv boljeplasiranih suparnika na ATP listi u posljednje vrijeme. U Šangaju je nedavno "skinuo" Carlosa Alcaraza, u Parizu je eliminirao Danila Medvedjeva, sada pak visokog Poljaka (6:1, 4:6, 6:4).

S druge strane, Hurkacz se nakon osvajanja svog drugog Masters 1000 turnira u karijeri, Šangaja, nadao da bi možda mogao uloviti posljednji vlak za ATP Finals u Torinu, ali nade su pokopane u Parizu. Ostao je zasad prvi ispod crte, odnosno deveti, što će mu vjerojatno donijeti status rezerve.

Takvih briga se, pak, riješio Stefanos Tsitsipas. Grk je postao šesti sigurni putnik za završni turnir sezone (12. - 19. studenog) i ovo mu je peta uzastopna godina da je to uspio. Finalist ovogodišnjeg Australian Opena debitirao je na ATP Finalsu 2019. godine, a odmah je na debiju i osvojio titulu pobjednika. Učinilo ga je to, sa 21 godinom, najmlađim osvajačem prestižnog turnira od 20-godišnjeg Lleytona Hewitta 2001. godine.

Linker
28. travanj 2024 04:24