PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
ZANIMLJIV KOMENTAR

Bivša najbolja tenisačica svijeta otkrila gdje je ‘puklo‘ između Novaka Đokovića i njegovog trenera

Bivša najbolja tenisačica svijeta na zanimljiv je način prokomentirala rastanak Novaka Đokovića i Mariana Vajde
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2022. 15:23

Đoković je, podsjećamo, nedavno prekinuo suradnju sa trenerom koji ga je pratio na putu do osvajanja svakog od njegovih 20 Grand Slam naslova.

"Novak trenutno prolazi kroz težak period i u tim trenucima se moraju donijeti i teške odluke. Mislim da su on i Vajda imali sjajan i poseban odnos, ali u njegovom slučaju mislim da je sve što se dogodilo zadnjih mjeseci zbog Olimpijskih igara", rekla je Justine Henin za Eurosport.

"Što se dogodilo privatno? Ne znamo. Odnos između trenera i igrača je posebno i njih dvojica su tijekom vremena provedenog zajedno stvorili poseban odnos. Novak će se sada morati i time baviti i to je još jedna stvar koja će ga opteretit u sljedećim tjednima i mjesecima", dodala je bivša belgijska tenisačica.

image

Justine Henin

CHRYSLENE CAILLAUD/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Chryslene Caillaud/Panoramic/Bestimage/Profimedia

Vajda je nakon raskida suradnje sa Đokovićem između ostaloga rekao: "Nakon tri osvojena Grand Slama nije sve išlo glatko do kraja, a kulminiralo je u New Yorku gdje je ostao kratak od velike slave. Ostao je bez snage u finalu jer se previše dao na Olimpijskim igrama. Ja nisam bio za to da ide u Tokio, ali razumio sam njegov cilj, jer je želio osvojiti zlato za Srbiju. Nije uspio, a posljedice su se osjetile u New Yorku."

Vajda je inače od 2019. godine kada se Đokovićevom trenerskom timu priključio Goran Ivanišević, smanjio broj turnira na kojima je pratio slavnog tenisača kako bi se više posvetio obitelji, a odnedavno je suradnja potpuno prekinuta.

Linker
27. travanj 2024 12:04