Paula Badosa

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
SA SAMO 26 GODINA

Bila je jedna od najboljih, a onda je krenuo kaos: ‘Doktori mi kažu da je kraj karijere jedino rješenje‘

‘Od toga da ste sportaš, postanete nesposobni i natiču vam noge‘
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2024. 20:33

Tek joj je 26 godina, no Pauli Badosi liječnici su savjetovali da završi karijeru! Ne tako davno, u travnju 2022. godine, ova sjajna španjolska tenisačica boravila je na drugom mjestu WTA ljestvice, no uslijedit će dvije teške godine prepune ozljeda.

- Doktori mi kažu da je najbolje da više ne igram jer sam ionako godinu dana bila izvan top tenisa (praktički čitave 2023. op.a.), rekli su mi i da je to jedino rješenje za moje zdravstvene probleme. Govorili su da moram prestati, ali sve sam to odbila - rekla je Badosa u intervjuu za Cadena SER.

Badosi savjetuju da se drži podalje od udarnih mečeva, odnosno onih s WTA popisa turnira, te da bi mogla igrati samo ekshibicijske. Međutim, Španjolka nema takve planove i već je duboko zagazila u tenisku 2024.

- Ako ne igram na najvišoj razini, za mene tenis nema smisla - poručila je, pa otkrila kakvu je agoniju prolazila budući da je zbog ozljeda aduktora i leđa propustila prošlogodišnji Australian Open, a onda se povukla i s Ronald Garrosa i Wimbledona.

- U svoje tijelo unosite mnogo sra**, kortikosteroida i sve to... Tako da se vaš fizički izgled jako mijenja, od toga da ste sportaš, postajete nesposobni, nateknete i dobijete nekoliko kilograma. Teško mi je bilo primati sve te injekcije.

image

Paula Badosa

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Badosa, dakle, nije prihvatila savjet liječnika i zasad joj uspon na ljestvici ide i više nego. Nakon što se vratila početkom ove godine i odigrala Wimbledon, osvojila Washington Open i stigla do polufinala Cincinnatija, sada boravi među 30 najboljih tenisačica svijeta, odnosno na 27. mjestu. Međutim, bolovi su i dalje tu...

- Ima dana kada se probudim i kažem "O moj Bože, sve me boli!". Leđa me bole više nego inače, ali osjećam se bolje nakon nekoliko sati terapije. Fizioterapija je svetinja - kaže nepokolebljiva Badosa.

Linker
21. rujan 2024 09:12