PATRICK HAMILTON Afp
ATP BRISBANE

Australac pripredio pravu malu senzaciju, Rafael Nadal izbugio u trileru koji je trajao gotovo tri i pol sata

Thompson će u polufinalu igrati protiv Bugara Grigora Dimitrova
Piše: Vito TomasObjavljeno: 05. siječanj 2024. 15:58

Rafael Nadal nije se uspio plasirati u polufinale ATP 250 turnira u Brisbaneu. Poražen je od domaćeg tenisača Jordana Thompsona 5:7, 7:6 (8:6), 6:3 nakon tri sata i 24 minute igre.

Španjolski tenisač prvi je set dominantno osvojio. Iako je Thompson prvi došao do brejka pri rezultatu 4:3, Nadal se ekspresno vratio i uzeo set osvojivši četiri od pet idućih gemova.

U drugom setu, u kojem nismo vidjeli izgubljene servise s niti jedne strane, Thompson se u tie-breaku pokazao boljim. Spasio je Australac i tri meč lopte koje Nadal nije iskoristio, od kojih su dvije bile vezane pri rezultatu 6:4 za Nadala u tie-breaku.

U trećem setu ipak je na vidjelo izašao Nadalov nedostatak igranja. Osvajač 22 Grand Slama u jednom je trenutku zatražio i medicinski timeout, no uspio je izgurati meč do kraja. Nije poznato je li Nadal zaradio neku novu ozljedu ili obnovio ozljedu kuka s kojom se već duže vrijeme muči.

Zanimljivo je kako se tijekom posljednjeg poena u meču, koji je ujedno bio i najduži poen, dva puta bučno oglasila nepoznata sirena. Srećom, čini se da to nije poremetilo igrače koji su fantastičnim rallyjem zaključili ovaj dvoboj.

Ipak, treba istaknuti da ‘krivac‘ za poraz nije isključivo Nadalovo hvatanje forme, već izvrstan tenis koji je Thompson prikazao. U svakom slučaju, australska publika uživala je u kvalitetnom tenisu, a za osvajača 14 Roland Garrosa ovo je svakako pozitivan iskorak, s obzirom na to da je imao priliku igrati dugotrajan i vrlo kompetitivan meč.

Thompson će u polufinalu igrati protiv Bugara Grigora Dimitrova.

Linker
29. travanj 2024 14:20