getty images
LIMOGES

Ana Konjuh furiozna!

Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 05. studeni 2014. 20:32

Ana Konjuh i u osmini finala odigrala je sjajan meč i za samo 58 minuta izborila nastup u četvrtfinalu WTA turnira od 125.000 dolara u Limogesu.

Za razliku od 1. kola u kojem je u tri seta nadigrala 4. nositeljicu, njemačku tenisačicu Anniku Beck, za još jednu mladu i talentiranu Njemicu, 19-godišnju Carinu Witthöft, trebalo joj je daleko manje vremena. Naime Konjuh je do četvrtfinala stigla uz gubitak od samo četiri gema iako je imala tek 45 posto ubačaja prvog servisa. No to joj očito nije smetalo jer je sve ostalo radila uglavnom briljantno.

Inače, njemačka tenisačica baš je kao i Konjuh načinila veliki skok u ovoj sezoni. Na raznim turnirima ubilježila je 52 pojedinačne pobjede, sedam puta je igrala finala, četiri puta bila pobjednica. To je Witthöft dovelo sa 207. mjesta na početku sezone na 104.

Protiv Konjuh nije imala nikakve ozbiljne šanse jer naša tenisačica voli igrati protiv djevojaka koje svaku pucaju, a upravo to radi Witthöft, pa je lako izborila četvrtfinale koje će sigurno zadržati našu tenisačicu u Top 100 na kraju sezone, što bi bio velik, velik uspjeh.

OSMINA FINALA: Konjuh - Witthöft 6:3, 6:1.

Linker
24. rujan 2024 01:23