AFP
SKANDALOZNO PONAŠANJE

SVAĐA U REALU UOČI EL CLASICA Ronalda i Balea može pomiriti samo - Modrić

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. ožujak 2015. 13:16

Što bi Cristiano Ronaldo napravio Garethu Baleu da ga ima nasamo na deset minuta sa svim ovlastima, bez ikakve odgovornosti? Koliki su se to zapitali gledajući Real i Levante. Velšanin je zabio dva gola i uzvratio Ancelottiju, koji nije dao na njega i tercet BBC u špici, no ego Ronalda opet je osvojio naslovnice. Ponaša se poput strikera, koji na terenu ne razgolićuje tijelo, nego karakter.

Ljut je na Balea, njegove pogotke ne slavi, gestikulira i dobacuje ostalim suigračima ako mu ne dodaju, ali i ukoliko mu loše proslijede loptu, publika mu sve češće zviždi, jer ma koliko učinio za Bijele, a to je zbilja puno, tolika samodopadnost i potreba za samoisticanjem su nepodnošljivi. Televizija LaSexta jučer je objavila snimku kako Ronaldo uzvraća gledateljima “J..... se”.





Talijanskom stručnjaku nije lako, jer Ronaldo je nervozan, stvari mu izmiču kontroli, a dolazi El Clasico. Zanimljivo je, međutim, čitati komentare novinara sklonih Realu “sad će on biti pravi, samo što nije”, mogla bi stajati egida. Iliti, u Madridu i dalje u Ronalda - vjeruju!

Istodobno, Bale poručuje “Ne mogu dočekati Barcelonu”. Ohrabrili su ga pogoci, konačno mu je krenulo, čim se vratio stari prijatelj još iz Tottenhama Luka Modrić, njemu je lakše. Hrvatski reprezentativac igrao je do 78. minute, imao jednako toliko dodavanja, od toga 73 točna, što je 93,6 posto, u momčadi je bolji bio samo Pepe sa 93,8 posto, no stoperske su lopte u pravilu na najsigurnije.

Real je već zaigrao u ritmu Modrića, on je os oko idu akcije, otvaraju se koridori lijevo i desno, na terenu se ponaša kao vlasnik lopte. Sad bi bilo dobro da se primi druge zadaće, da proba približiti Ronalda i Balea, barem koliko je nužno za momčad. Bez kohezije u sastavu, kakve-takve, neće biti velikih titula. Prvi je to dužan shvatiti Ronaldo i više cijeniti suigrače.

Modrića je za nastup protiv Levantea ugledni nogometni portal Gola.com uvrstio u momčad kola.

Linker
20. rujan 2024 00:48