foto: AFP
LEGENDA PUNA HVALE

SUPER SLAV STYLE Ukupno je bolji samo za bod od Allardycea, ali zato u gostima...

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 19. listopad 2015. 14:10

Slaven Bilić je zaludio istočni dio Londona. Navijačima West Hama doslovce cure sline nakon nove gostujuće pobjede nad Crystal Palaceom (3:1), kojom su Hammersi skočili na četvrto mjesto. No i više od rezultata, impresionira stil igre, koji je vrlo blizak tzv. "West Ham way", stilu kojeg Sam Allardyce nije uspio pronaći, a Bilić ga je preko noći instalirao u fizionomiju igre svoje momčadi.

"Od malih nogu sam navijač West Hama i oduvijek vjerujem u taj famozni West Ham way. A nakon toliko dugo vremena, sada ga i gledam", napisao je jučer u svojoj kolumni za Daily Mail Jamie Redknapp. "Navijači su se nadali samo da će kao premierligaški klub otići na Olimpijski stadion. A pogledajte ovo: S Nobleom i Kouyateom kao bazom, Lanzini, Moses i Payet u ofenzivi stvarno imaju priliku igrati nogomet. I to čine fantastično!"

Izuzev stila igre koji je oduševio cijeli Otok, Redknapp je, međutim, istaknuo jednu zanimljivost, ali i bitnu distinkciju Bilića i Allardycea:

"Ovo je briljantan start Čekićara, ali - bizarno - osvojen je samo jedan bod više u odnosu na lanjski Big Samov početak sezone; Bilić je osvojio 17, Allardyce 16, a i lani i sada West Ham je na 4. mjestu Premiershipa. Ipak, ogromna se razlika vidi u gostovanjima: Allardyce je u gostima protiv Arsenala, Liverpoola, Man. Cityja, Sunderlanda i Crystal Palacea uzeo samo četiri, dok je sjajni Hrvat osvojio čak 13 bodova. To je zalog vjere u odlično sezonu kluba s Boleyn Grounda", zaključuje Jamie Redknapp.

Linker
22. rujan 2024 07:08