Drago Sopta/CROPIX
POMIRILI SE SA SUDBINOM

Zurbriggen, Svindal i Miller o Kosteliću: Priznajemo, on je najbolji skijaš na svijetu!

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 24. siječanj 2011. 13:07

I najljući rivali navijaju za Ivicu Kostelića. Skijaškom klasom Hrvata, sadašnjom i dugogodišnjom, impresionirani su Sivan Zurbriggen, Aksel Lund Svindal i Bode Miller.

- Ivica je najbolji skijaš na svijetu. Kompletniji je od svih nas – rekao je Švicarac Zurbriggen, trenutačno prvi Kostelićev pratitelj u ukupnom poretku za Veliki kristalni globus sa 401 bodom zaostatka (1030-629).

Trećeplasirani u ukupnom poretku, Norvežanin Svindal (585 bodova), za AFP je izjavio:

- Kostelić je jedini skijaš koji skuplja bodove u svim disciplinama.

Najljepši je kompliment Kostelić ipak dobio od svog starog rivala, 33-godišnjeg Amerikanca Bodea Millera, s kojim je u svojoj prvoj pravoj sezoni u Svjetskom kupu (2001/2002) vodio bespoštednu borbu za slalomski Kristalni globus osvojivši ga s 51 bodom prednosti (611-560).

- On je moj najomiljeniji skijaš već godinama. Način na koji pobjeđuje leži u činjenici da skija vrlo konstantno, od početka do kraja. On jednostavno ne griješi.

- Može se reći da je uglavnom vrlo konzervativan glede taktike, no ima sposobnost donošenja nevjerojatno preciznih odluka koje onda izvršava savršeno – rekao je Amerikanac.

Kostelić, koji je postao sportska tema dana u medijima diljem svijeta, sve je opet sažeo u jednostavnu filozofiju:

- Najvažnije je da ostanem zdrav. Ukoliko ostanem zdrav, mogu se zadržati na vrhu. Siječanj je uvijek najvažniji mjesec u kalendaru natjecanja. Zato top-formu svake sezone iznova nastojim tempirati za siječanj – rekao je Kostelić.

Linker
26. travanj 2024 20:36