MADDIE MEYER Getty Images Via Afp
HOKEJ

NHL doigravanje: Florida korak bliže konferencijskom finalu

Pobjedom nad Bostonom poveli su 2-1 u polufinalnoj seriji
Piše: HinaObjavljeno: 11. svibanj 2024. 08:59

Hokejaši na ledu Floride pobijedili su u gostima Boston s uvjerljivih 6-2 te su poveli 2-1 u polufinalnoj seriji doigravanja Istočne konferencije NHL lige, dok je Edmonton nakon produžetka bio bolji od Vancouvera s 4-3 te je izjednačio na 1-1 u polufinalnoj seriji na Zapadu.

Florida je kod Bostona dominirala tijekom uvodne dvije trećine nakon kojih je vodila 3-0, dok je pobjedu potvrdila početkom posljednje dionice kada je Brandon Montour zabio za 4-0. Prije njega su strijelci za Floridu bili Evan Rodrigues, Vladimir Tarasenko i Carter Verhaghe.

S brza dva gola u režiji Jakuba Lauka i Jakea DeBruska Boston je uspio smanjiti na 2-4 i ponadati se čudu koje se nije dogodilo, jer su u završnici Sam Reinhart i sa svojim drugim golom Rodrigues postavili konačnih 6-2. Treba istaknuti i kako je za Floridu na ovom susretu tri asistencije upisao Tkačuk.

Edmonton je slavio kod Vancouvera 4-3 nakon produžetka premda je domaćin tri puta vodio u osnovnom dijelu susreta. Golove su za Vancouver postizali Elias Pettersson, Brock Boeser i Nikita Zadorov, ali Edmonton se uporno vraćao golovima Leona Draisaitla, Mattiasa Ekholma i Connora McDavida. Sve je Edmonton začinio golom Evana Boucharda u šestoj minuti produžetka za konačno gostujuće slavlje.

Nove utakmice u ove dvije serije igraju se u noći s nedjelje na ponedjeljak, a domaćini će biti Boston i Edmonton.

Linker
23. rujan 2024 03:37