Muški spust je odgođen zbog jakog vjetra

 Francois Xavier Marit/Afp/Profimedia
ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

Muški spust je nakon nekoliko pokušaja ipak odgođen zbog naleta jakog vjetra koji se nije smirivao

Utrka je najprije odgođena za dva sata, ali na kraju je odlučeno da će se održati neki drugi dan
Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2022. 08:20

Muški spust na Zimskim olimpijskim igrama trebao je početi u 4 sata ove nedjelje, no organizatori su u više navrata odgađali utrku zbog naleta jakog vjetra.

Prvotno je start utrke pomaknut za dva sata kasnije, a potom su organizatori još dva puta odgađali početak budući se vjetar nije smirivao u gornjem i srednjem dijelu staze. Nakon svega je odlučeno da se spust neće održati tijekom nedjelje, već će se naknadno odrediti drugi datum održavanja olimpijskog spusta.

Podsjetimo i kako je vjetar bio razlog što se nije održao treći, posljednji trening spusta uoči službene utrke.

Recimo i kako je prije četiri godine na Igrama u Pyeongchangu zlatnu spustašku medalju osvojio Norvežanin Aksel Lund Svindal, dok je srebrni bio njegov sunarodnjak Kjetil Jansrud. Norvežanin je i prvi favorit spustaške utrke u Pekingu budući je Aleksander Aamodt Kilde ove sezone najbolji spustaš.

Muški spust na programu u ponedjeljak

Organizatori na Zimskim olimpijskim igrama odlučili su kako će se utrka spusta za skijaše voziti u ponedjeljak, između dvije veleslalomske vožnje skijašica.

Podsjetimo kako je muški spust trebao biti prva održana disciplina u alpskom skijanju na Igrama u Pekingu. No, naleti jakog vjetra odgađali su nekoliko puta start utrke, a nakon što je takvo nevrijeme potrajalo organizatori su i definitivno otkazali utrku ove nedjelje.

Nakon nekoliko sata donesena je i odluka kako će se muški spust pokušati organizirati dan kasnije i to između dvije veleslalomske vožnje skijašica.

Spust će se tako održati u 12 sati po lokalnom vremenu, odnosno, u 5 sati po srednjeeuropskom vremenu.

Prva veleslalomska vožnja skijašica na rasporedu je u 9.30 sati po lokalnom vremenu (2.30 po srednjeeuropskom), a druga vožnja u 14.30 sati lokalno (7.30 po srednjeeuropskom). Na veleslalomskoj utrci će nastupiti i dvije hrvatske skijašice, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić, dok će Leona Popović preskočiti nastup u veleslalomu, zbog ranije preboljenog koronavirusa, ali bi trebala biti spremna za nastup u slalomu.

Linker
24. travanj 2024 11:09