Vedrana Malec

 HOO
EKSTREMNI UVJETI

Hrvatska olimpijska nakon zadnjeg nastupa: ‘Tijelo mi se smrzlo, ali sam napravila dobar posao!‘

Prema ranijim najavama, Vedrana Malec se ovom utrkom oprostila od olimpijskih nastupa.
Piše: HinaObjavljeno: 20. veljača 2022. 10:19

Posljednjeg natjecateljskog dana na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Pekingu hrvatska olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec nastupila je u ski-maratonu slobodnim načinom na 30 kilometara.

U otežanim meteorološkim prilikama Malec je zauzela 52. mjesto (+16:24 minuta za pobjednicom) u konkurenciji 65 natjecateljica.

image

Vedrana Malec

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

"Uvjeti su bili ekstremno teški, vjetar nikad nije bio jači. Sretna sam što sam završila utrku, za mene je bilo čak i bolje nego što sam očekivala. Tijelo mi se smrzlo, ali sam napravila dobar posao", kazala je Malec.

Prema ranijim najavama, Vedrana Malec se ovom utrkom oprostila od olimpijskih nastupa. Nakon Sočija 2014. i Pjongčanga 2028., Peking 2022. bio joj je treći olimpijski nastup. Osim 52. mjesta u najzahtjevnijoj utrci ženskoj programa skijaškog trčanja, Malec je bila 53. u pojedinačnom sprintu, 73. u klasičnoj utrci, dok je ekipni sprint s Tenom Hadžić završila na 10. mjestu u polufinalnoj skupini.

U utrci koja je još dan ranije, zbog vjetra i hladnoće u kineskom Nacionalnom centru skijaškog trčanja Zhangjiakouu pomaknuta naprijed za tri i pol sata, zlato je osvojia Norvežanka Therese Johaug (1:24:54), srebro Amerikanka Jessie Diggins (+1:43.3 minute), a Kerttu Niskanen iz Finske okitila se brončanim odličjem (+2:33).

Trećim zlatnim odličjem u Pekingu, Norvežanka je u vjerojatno posljednjem olimpijskom nastupu u trofejnoj karijeri, dovela svoju zemlju do rekordnih 16 medalja na jednim Zimskim olimpijskim igrama.

Linker
24. travanj 2024 01:43