JEWEL SAMAD Afp
MUČNE SCENE

FOTO: Posljedice potpunog kolapsa i drame u Pekingu - Norvežanka napušta Igre! ‘Ne dopuštaju mi nastup‘

‘Ovo je teška odluka, ali još uvijek mi je samo 25 i nadam se da imam još mnogo godina u ovom sportu‘
Piše: HinaObjavljeno: 14. veljača 2022. 11:40

Norveška biatlonka Ingrid Landmark Tandrevold neće više nastupati na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, nakon što je u nedjeljnoj dohvatnoj utrci doživjela potpuni kolaps u posljednjem kilometru i odmah po ulasku u cilj trebala liječničku pomoć.

Za 25-godišnjakinju koja je u prošlosti već imala problema sa srcem to znači da neće imati priliku pomoći svojim kolegicama iz reprezentacije u srijedu, kad je u Zhangjiakouu na rasporedu utrka ženskih štafeta, u kojoj su Norvežanke glavne favoritkinje za zlato.

"Odlazim u Norvešku, jer mi daljnji nastup na ovim Igrama nije dopušten, izjavila je Tandrevold na konferenciji za medije u ponedjeljak.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

"Željela sam nastupiti. Nema toga što želim više od nastupa u štafeti s mojim kolegicama iz najbolje reprezentacije, ali zdravlje je važnije. Ovo je teška odluka, ali još uvijek mi je samo 25 i nadam se da je preda mnom još mnogo godina u ovom sportu", rekla je Tandrevold koja još nema olimpijsku medalju, ali je bila dijelom norveške štafete koja je osvojila uzastopne naslove svjetskih prvakinja u posljednje tri godine.

U srijedu će je zamijeniti Karoline Knotten koja će se pridružiti Marte Olsbu Roeiseland, Tiril Eckhoff i Idi Lien.

"Sad se dobro osjećam. Mislim da sam išla preko granice u teškoj utrci i na velikoj nadmorskoj visini, a s obzirom na to da sam imala problema sa srcem u karijeri, moramo biti oprezni i napraviti dodatne pretrage", zaključila je 25-godišnja Norvežanka.

Liječnik norveške reprezentacije Lars Kolsrud je pojasnio cijelu situaciju.

"Odluka je liječnika da Ingrid ne smije više nastupiti. Želimo ju dovesti kući, odvesti na pregled i vidjeti što možemo napraviti kako se ovako nešto više ne bi ponovilo."

image
JEWEL SAMAD Afp
image
JEWEL SAMAD Afp
image
JEWEL SAMAD Afp
image
JEWEL SAMAD Afp

Linker
01. svibanj 2024 13:31