BRUCE BENNETT Getty Images Via Afp
FINALE NHL-A

Florida Panthersi slavljem u neizvjesnoj utakmici stigli na korak do osvajanja naslova

Momčadi koje su vodile 3-0 u finalu dobile su 27 od 28 serija
Piše: HinaObjavljeno: 14. lipanj 2024. 08:15

Florida Panthers su udaljeni jednu pobjedu od svog prvog osvajanja Stanley Cupoa nakon što su sinoć u trećoj utakmici finala s 4-3 pobijedili Edmonton Oilerse i poveli u seriji 3-0.

Sljedeća utakmica serije igra se u subotu opet u Edmontonu.

Sinoćnja utakmica bila je doista neizvjesna. Panthersi su u zadnju trećinu ušli s vodstvom od 4-1 nakon golova koje su zabili Sam Reinhart, Vladimir Tarasenko, Sam Bennet i Aleksandar Barkov. Jedini gol za Oilerse u prvom dijelu utakmice zabio je Warren Foegle za izjednačnje 1-1 na početku druge trećine.

No u zadnjoj trećini su Oilersi došli na 4-2 pogotkom Philippa Broberga, a onda je u 15. Ryan McLeod smanjio na 4-3. Florida se ipak uspjela obraniti do kraja susreta, najviše zahvaljujući vrataru Sergeju Bobrovskyju.

"Oni imaju sposobnost tako gurati i trebalo nam je malo sreće, trebala nam je pomoć, a Bobby je bio nevjerojatan za nas", rekao je kapetan Panthersa Aleksander Barkov. "Znam da su zabili nekoliko golova, ali sada je u redu. Dobili smo utakmicu."

Bobrovsky je obranio 32 udaraca prema vratima Panthersa.

Vratar Edmontona Stuart Skinner upisao je 19 obrana.

Momčadi koje su vodile 3-0 u finalu dobile su 27 od 28 serija. Jedina momčad koja je uspjela preokrenuti taj rezultat bili su Toronto Maple Leafsi iz 1942., koji su se vratili nakon zaostatka od 3-0 u seriji i pobijedili Detroit Red Wingse.

Linker
14. lipanj 2024 08:15