BRUCE BENNETT Getty Images Via Afp
NHL

Florida Panthersi poveli u finalnoj seriji Stanley Cupa protiv Edmonton Oilersa

Panthersi su u finalu treći put u povijesti franšize i dvije su godine zaredom stigli do ove faze doigravanja
Piše: HinaObjavljeno: 09. lipanj 2024. 08:44

Florida Panthers su poveli s 1-0 u finalnoj seriji Stanley Cupa pobijedivši sinoć na svom terenu u prvoj utakmici finala Edmonton Oilerse s 3-0.

Edmonton nije mogao pronaći način da svlada riješi golmana Florida Panthersa Sergeja Bobrovskog koji je utakmicu završio s 32 obrane. Bio je to njegov drugi shutout u postsezoni. Golove za Floridu su zabili Carter Verhaeghe, Evan Rodrigues i Eetu Luostarinen.

Verhaeghe je zabio svoj 10. pogodak u doigravanju postigao u 3:59 minuti prve trećine. Rodrigues je udvostručio vodstvo u 2:16 minuti druge trećine, a Luostarinen je pogodio prazna vrata u zadnjim sekundama regularnog dijela.

Druga utakmica serije na rasporedu je u ponedjeljak navečer i igra se ponovo u Sunriseu.Stuart Skinner zaustavio je 15 udaraca za Oilerse, koji su prvi put bili bez gola tijekom postsezone 2024. godine.

Panthersi su u finalu treći put u povijesti franšize i dvije su godine zaredom stigli do ove faze doigravanja. Prošle su godine u finalu izgubili od Vegas Golden Knightsa.

Linker
09. lipanj 2024 08:45