CROPIX
TO JE VELIKA ISTINA

ŽELJKO BABIĆ PUCAO OD EMOCIJA NAKON VELIKE POBJEDE 'Nema mira nikad u hrvatskoj reprezentaciji! Nikad! I kad pobjeđujete i kad gubite...'

U susretu 2. kola C skupine svjetskog prvenstva rukometaša u Francuskoj, hrvatska reprezentacija je u Rouenu pobijedila Mađarsku 31-28 (11-11) ostvarivši i drugu pobjedu na prvenstvu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2017. 23:53

Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena naše reprezentacije. U prvom smo gledali nervoznu igru s mnogo pogrešaka i problema, posebice u napadu, dok je nastavak susreta donio bitno bolju predstavu. Ubrzali smo igru, proradio je napad, a Filip Ivić je bio sjajan na vratima. Hrvatska je u prvom poluvremenu gubila i sa četiri razlike (7-11), dok je u drugom poluvremenu u jednom trenutku imala i plus pet (25-20).

Odabranici Željka Babića u prvom su dijelu zabili 11, a u drugom 20 pogodaka što možda i najbolje oslikava ovu utakmicu.

Izbornik je mogao napokon odahnuti, vidi se na njemu da se nakupilo puno stresa oko reprezentacije...


hungary vs croatia 28-31match highlights...

"I da smo izgubili, turnir je dug... Ali naravno da je bolje da smo pobijedili, pokazali smo emociju, strast i veliku borbenost, i zbog toga sam jako sretan. Ne smijemo sada previše slaviti, imamo dan odmora, moramo se dobro pripremiti za Bjelorusiju u ponedjeljak i odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu", rekao je Babić, a onda posebno, s puno emocija zahvaliio igračima:

"Zahvaljujem igračima i baš im čestitam od srca! Ovako se igra za Hrvatsku!".

Malo smo kasno proigrali, Hrvatska je sve do kraja prvog poluvremena gubila uz jako lošu igru...

"Nikad nije kasno kada pobijediš. Mađari su izvrstan tim, mi smo pod stresom jer naša je momčad mlada i stalno imamo to opterećenje da moramo pobijeđivati. Tako da nije lako igrati. Mi smo počeli igrati kada je trebalo, dali smo još više strasti i borbenosti i na kraju pobijedili.

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

"Filip je bio sjajan, a Mamić je donio taj preokret, stvarno je odigrao fantastično... Evo, Marko je tu blizu i ja mu čestitam, pokazao je koliko je kvalitetan igrač i meni i svima nama".

Došlo je i pitanje o nastavku prvog kruga: "Hrvatska sada uvjetno ima dvije lakše utakmice, Bjelorusiju i Čile, a onda u petak pravi okršaj za prvo mjesto s Njemačkom. Ali Hrvatska sada napokon ima i mir".

Na ovo je Babić reagirao s još više emocija.

"Nema mira nikad u hrvatskoj reprezentaciji! Nikad nema mira! Jednostavno nema nikada mira, i kad pobjeđujete i kad gubite. Takva je hrvatska reprezentacija!", zaključio je izbornik.

Preostale dvije utakmice iz ove skupine na rasporedu su u nedjelju, a sastaju se Čile - Njemačka, te Saudijska Arabija - Bjelorusija.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa četiri gola, Čile i Njemačka imaju po dva boda, dok su Mađarska, Bjelorusija i Saudijska Arabija bez bodova.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
23. rujan 2024 09:20