Ive Trojanović
WINDSURFING

Završen 'Viganj slalom Open'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2016. 16:41

Ovoga vikenda završeno je otvoreno državno prvenstvo u windsurfingu 'Viganj slalom Open' koje se prethodnih pet dana održavalo u ovoj svjetski poznatoj surf destinaciji.

Čuveni viganjski Maestral ponovo je privukao najbolje domaće surferice i surfere a u ukupnom seniorskom poretku, nakon odvoženih pet slaloma po grupama, slavio je splićanin Ante Berlengi iz JK Podstrana.

Njegov je rezultat tim veći kada se zna da su mu ‘za jedra ‘ puhali prekaljeni daskaši poput Tonka Rameše (YC Kornati Murter -2. mjesto), domaće uzdanice Darka Antunovića (PŠU Peliška jedra Orebić - 3.mjesto) i našeg olimpijca Luke Mratovića kao četvrtog te Marka Sekulića i Vladana Desnice .

Posebno je uzbudljiva, pogotovo za lokalne ljubitelje sporta, bila borba za drugo i treće mjesto između Rameše i Pelješčanina Antunovića. U ženskoj je konkurenciji, nakon osam odvoženih slaloma, slavila Vedrana Brnčić (JK Volosko), druga je pak Katarina Pelivan (JK Podstrana Split), a treća Urška Kavčić-Desnica (Zagreb).

Osim izvrsne organizacije i najbolje moguće najave za nadolazeće svjetsko prvenstvo ( Bolu na Braču ) ova regata još je jednom potvrdila izniman potencijal mladih peljeških daskaša. Premda juniori, Marko Židić i Ive Trojanović postigli su zapažen rezultat ( 11. i 12. mjesto ) u seniorskoj konkurenciji dok su se među vršnjacima u Otvorenom juniorskom prvenstvu Hrvatske iskazali osvojenim drugim i trećim mjestom iza Slovenca Liana Orela (Jadro-Koper) kao prvaka. 

U bodovanju za Juniorsko PH-e sva tri mjesta također su pripala mladim pelješčanima, prvak je tako Marko Židić, drugi Ive Trojanovića a treći korčulanin Baldo Murtić koji je ujedno bio i najmlađi sudionik natjecanja. Da bi na kopnu i moru sve proteklo kako ovakvoj manifestaciji i priliči pobrinuli su se članovi GSS-a i Crvenoga Križa kojima se ovim putem organizatori 'Pelješka jedra' te 'Kulturni dom Viganj - Kuvenat', kao i brojnim ostalim sponzorima, sportski i iskreno zahvaljuju.