RUKOMET - LIGA PRVAKA

Zagreb bez kalkulacija! 'Nećemo ispunjavati želje ni Schaffhausenu, ni Chamberyju'

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 25. veljača 2012. 19:13

Zagreb je napravio podvig, nadmašio samog sebe i bez obzira kolika bila doza Barcelonina podcjenjivanja, pobjeda u Palau Blaugrani je vrijedna pohvale. Tim više jer je Zagreb prvaka Europe srušio bez Ivana Balića, s ozlijeđenim Tončijem Valčićem koji ne može pomoći u napadu, s nedovoljno spremnim Davidom Špilerom.

Pomalo je nezamislivo da je vanjska linija Gojun - Joso Valčić - Kopljar izvukla pobjedu. Barcelona je promašila obrambenu formaciju, to nije sporno jer je Zagrebu odgovarala obrana 5-1, da su Katalonci stali u 6-0 vjerojatno bi sve bilo drugačije, ali bez obzira na to, Zagreb je uzeo bodove, i to se piše.

- Ja sam već zaboravio Barcelonu, imam bitnije poslove pred sobom - u svom stilu, smireno i s obje noge na zemlji, govorio je trener Ivica Obrvan na presici uoči današnjeg meča.

- Kalkulacija neće biti, nećemo ispunjavati želje ni Schaffhausenu ni Chamberyju. U to možete biti sigurni.

Sigurno je još jedno. Obrvan opet nema kompletan kadar na raspolaganju.

- U istim smo problemima kao i u protekla dva tjedna. Možda i još gore. Jer, sada problema ima i Kopljar.

Što je prvom desnom vanjskom, otkrio je sam:

- Ahilova tetiva me muči već duže vrijeme. U Barceloni me počelo boljeti pred kraj utakmice, a onda se dan kasnije upalilo i rame. U srijedu sam prvi put trenirao. Doktori kažu da je došlo do zamora. Ali igrat ću, do subote će sve biti dobro, mora.

Trener je nastavio s ostalim problemima...

- Ivano Balić ne može igrati do daljneg. Moramo ćemo dobiti Kadetten i bez njega. Tonči Valčić je bolje u kondicijskom dijelu, u Barceloni je pomogao u obrani, ali napadačka ruka još ne može. Zato tu imamo problema i s polukontrom, jer nam on u napadačkom dijelu puno znači.

Švicarci su sve samo ne bauk. Pobjedom protiv Francuza su praktički osigurali prolaz, ali ne mogu biti sigurni jer ako Chambery ostvari neki rekord i razbije Bosnu 40-ak razlike, kombinirano s porazom u Zagrebu, prolaz bi došao pod znak pitanja, odnosno pod pitanje gol razlike.

- Čeka nas jako teška utakmica. Tamo smo ih jedva dobili, treba ih shvatiti ozbiljno. Sigurno će doći maksimalno nabrijani, njima je ovo za prolaz u osminu finala - mirno će upozoriti Kopljar.

- Treba zaboraviti loš dan u Švedskoj i fantastičan u Španjolskoj, dobiti zbog mira u kući.

Švicarci su veliki, najveći posao što se tiče prvog dijela Lige prvaka odradili u prošlom kolu kada im je trebala pobjeda od 4 razlike protiv Chamberyja, toliko su točno i dobili. Samo ih neki ludi rasplet, kojeg smo već spomenuli, može izbaciti.

Dva dana nakon Chamberyja gostovali su kod Winterthura u derbiju prvenstva i već do odmora primili nevjerojatna 22 gola (22:15). Očito ispražnjeni, bez prave energije, izgubili su 36:32, što im je tek prvi ligaški poraz u sezoni. Ali bez posljedica jer imaju čak 9 bodova više od drugog Winterthura. U Zagreb pak dolaze nakon 31:25 protiv Wacker Thuna, uz 15 obrana Quadrellija i 6 golova Stojanovića, 5 drugog krila Starczana.

Radi se o vrlo dobroj momčad koja ima jako iskusnu vanjsku liniju Graubner (jedan od boljih obrambenih igrača Europe) - Kukučka - Jurca, uz kvalitetne pivote i golmana, solidna krila, i u Areni neće pasti tek tako. U to vas uvjeravamo. Doma su dobil Chambery koliko je trebalo, doma su dobili Sävehof koliko je trebalo, uz dodatak da su Šveđanima zabili 40 komada.

Linker
20. rujan 2024 10:25