Ronald Gorsic / CROPIX
BOKS

ZADARSKI VIŠNJIK POSTAJE HRVATSKI BOKSAČIKI CENTAR 'Organizirat će najbolje moguće uvjete za kvalitetne pripreme svih hrvatskih boksača'

Urbanistički plan predviđa u prostoru Višnjika i hotelski i hostelski smještaj, ukupno oko 500 soba.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. listopad 2019. 13:05

U Zadru je jučer potpisan Ugovor o suradnji Športskog centra Višnjik koji upravlja tamošnjom dvoranom i Hrvatskog boksačkog saveza. Dokumentom koji su potpisali Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a, i Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, nastojat će se od Zadra i tamošnje dvorane napraviti u budućnosti veliko i snažno novo boksačko središte.

- U skoroj budućnosti Višnjik i HBS kao partneri organizirat će najbolje moguće uvjete za kvalitetne pripreme svih hrvatskih boksačkih reprezentacija. Uz to, ovdje će se moći održavati i pripremni mečevi hrvatskih vrsta sa suparnicima iz niza drugih država, kao i pripreme boksača iz inozemstva. Slobodan sam izvijestiti vas i da ćemo već 2020. u Zadru imati jednu veliku boksačku priredbu, istinski spektakl - spomenuo je Bono Bošnjak, prvi čovjek hrvatskog boksa.

Pero Knežević, zadarski boksački djelatnik i član Izvršnog odbora HBS-a, izvijestio je da u Zadru postoji čak deset boksačkih klubova te da su ovdašnji boksači dali značajan doprinos zapaženim natjecateljskim postignućima u različitim kategorijama.

- Uređenje prostora za boksački centar i njegovo opremanje trebali bi potrajati do kraja ove godine. Nakon završetka radova boks će dobiti izvrsne uvjete pa, uz ostalo, očekujemo širenje ovdašnje baze. Zahvaljujem HBS-u na svekolikoj potpori i doprinosu ovom projektu - rekao je Pero Knežević.

- Urbanistički plan predviđa u prostoru Višnjika i hotelski i hostelski smještaj, ukupno oko 500 soba. Ima zainteresiranih subjekata koji bi bili strateški partneri u tom dijelu. Ti sadržaji upotpunit će priču o Višnjiku kao odgovarajućem, atraktivnom i privlačnom odredištu koje će tijekom cijele godine na jednome mjestu nuditi sve što je potrebno sportašima različitih kategorija za njihove pripreme i druge akcije - istaknuo je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

Bošnjak je dodao i informaciju kako će se domaće ligaško natjecanje zvati Hrvatska boksačka liga Pevec jer je s tom tvrtkom sklopljen ugovor o suradnji.

Linker
21. rujan 2024 16:58