NHL LIGA

Winnipeg izbio ispred L.A-a

Piše: HinaObjavljeno: 07. travanj 2015. 12:23

U tri od četiri utakmice američko-kanadske hokejaške lige (NHL) odigrane u noći s ponedjeljka na utorak slavile su domaće momčadi, a jedinu su gostujuću pobjedu ostvarili hokejaši Winnipega koji su s 2-0 svladali Minnesotu te povećali svoje izglede za ulazak u doigravanje.

Vratar Jetsa Ondrej Pavelec obranio sva 32 udarca domaćih igrača, a drew Stafford i Blake Wheeler svojim su pogocima donijeli Winnipegu vrijedna dva boda. Minnesota je pobjedom mogla potvrditi mjesto u doigravanju, a to može učiniti u preostale tri utakmice. Winnipeg sada ima bod više od prvaka iz Los Angelesa u borbi za posljednju od dvije pozivnice.

Kingsi su u Vancouveru izgubili važan bod u play-off utrci. Zahvaljujući pogotku Dwighta Kinga iz 2. minute Los Angeles je vodio sve do 51. minute kad je Daniel Sedin donio Canucksima produžetak. No, u dodatnih pet minuta nije bilo pogotka, pa je odluka kome će drugi bod donijeta u raspucavanju. Vratar Vancouvera Eddie Lack ostao je nesavladan, a Chris Higgins (36 obrana) je uspio prevariti Jonathana Quicka (37 obrana) i donijeti pobjedu domaćoj momčadi.

Derek Stepan je najzaslužniji za 4-3 pobjedu Rangersa nad Columbusom do koje je momčad iz New Yorka stigla tek u produžetku. Steoan je prvo izjednačio na 3-3 28 sekundi prije isteka regularnog dijela utakmice, a potom svladao gostujućeg vratara Sergeja Bobrovskog i u posljednjoj minuti produžetka. Rangersi su tri utakmice prije kraja regularnog dijela sezone momčad s najboljim učinkom u NHL-u.

NHL rezultati, 6.4.

Bufallo - Carolina 4-3

NY Rangers - Columbus 4-3 (pro.)

Minnesota - Winnipeg 0-2

Vancouver - Los Angeles 2-1 (ras.)

Linker
22. rujan 2024 08:26