AFP
KLIČKO IMA IZAZIVAČA

Wilder pobijedio Stivernea: Nakon 8 godina SAD dobio prvaka u teškoj kategoriji

Bio je to meč koji se odigrao kontra svih predviđanja, ne toliko po ishodu koliko po tijeku dvoboja za koji valjda nitko nije očekivao da će trajati do posljednje runde
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 18. siječanj 2015. 08:47

Deontay Wilder odlukom sudaca pobijedio je Bermanea Stivernea i osvojio WBC naslov u teškoj kategoriji nakon 12 neočekivanih rundi u MGM areni u Las Vegasu.

Bio je to meč koji se odigrao kontra svih predviđanja, ne toliko po ishodu koliko po tijeku dvoboja za koji valjda nitko nije očekivao da će trajati do posljednje runde, budući da su obojica boksača u svojim karijerama kolektivno skupili nevjerojatnih 53 nokauta u 58 nastupa. Štoviše, Wilder je do subotnje borbe imao savršeni skor od 32 nokauta u 32 meča, makar protiv pažljivo probranih suparnika.

Momak iz Alabame, čije isklesano i vitko tijelo više liči na NBA košarkaša nego li na boksača teške kategorije, zrelom borbom dokazao je mnogim kritičarima da nije umjetno stvorena senzacija, nego izgrađeni boksač koji do ovog meča nije imao pravog protivnika. U prve tri runde mladi Amerikanac odličnim lijevim direktom držao je robusnog Haićanina na sigurnoj distanci, često povezujući prvi udarac gromovitim desnim krošeima. Dapače, u drugoj rundi je uzdrmao šampiona sa nekoliko snažnih udaraca koje je Stiverne preživio zahvaljujući granitnoj bradi i zvonu za kraj runde.