DOJMOVI NAKON UTAKMICE

Vujović: 'Zadovoljan sam bodovima, ne igrom' Červar: 'Nismo zaslužili poraz'

'Mogu biti zadovoljan samo bodovima, ali ne načinom kako smo igrali. Imali smo dosta problema, posebno u sredini obrane' - komentirao je utakmicu Vujović
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. listopad 2014. 13:02

Najveći dobitak utakmice je bio pljesak Arene. No, trebalo je dugo da se probudi publika, dugo su skupina navijača Metalurga i Fan klub Luke Cindrića bili glasniji. Nije bilo puno kao protiv Kiela, ali je ispalo odlično i ne sumnjamo da će nakon ovakvih utakmica to postati tradicija kada je Arena u pitanju.

Veselin Vujović u velikom je obračunu dobio Linu Červara. Pružili su si ruke prije utakmice, nakon utakmice, došli zajedno na press-konferenciju, razumljivo drukčijih raspoloženja. Poraz je ostavio trag na Červarovu raspoloženju pa mu potpitanja nisu baš legla, ali...

Prvo pobjednik Veselin Vujović.

- Bila je velika borba dvije momčadi. Mogu biti zadovoljan samo bodovima, ali ne načinom kako smo igrali. Imali smo dosta problema, posebno u sredini obrane. Makar sam igračima sugerirao kako prolaze Mirkulovski i Mojsovski, dopuštali su dosta prolazaka kroz sredinu. Možda to nije vidljivo na konačnom rezultatu, ali ćemo morati doraditi neke stvari.

Bilo je problema i u napadu?

- Nismo imali raspoloženog igrača protiv 6-0 obrane. To je realan problem i jako bih volio znati kako ga riješiti, ali nemamo čarobni štapić.

Što je prelomilo utakmicu?

- U nekom trenutku kod jedan razlike dvije tehničke pogreške Metalurga su odlučile ovakvu utakmicu. Metalurg je, slažem se i razumijem gospodina Červara, igrom zaslužio više, ali bila je to “klackalica”, koja je u konačnici prevagnula na našu stranu. Ne bi bilo nezasluženo ni da je ispalo drukčije.

I sada?

- Na La Rioju rasterećeni. Po planu. Očekujem da napredujemo - zaključio je Vujović.

Lino Červar bio je srdačan.

- Pozdravljam sve vas, nismo se dugo vidjeli, dobro je da smo tu da smo živi, neka sjeda kosa više, ali idemo dalje. Moram čestitati Zagrebu na pobjedi, ali i moram reći da nismo zaslužili poraz. Nemojte misliti da time umanjujem pobjedu Zagreba, dapače, ali igrali smo doista dobro i mislim da smo trebali bolje proći.

Što je presudilo da niste? Ponovo ste pali u završnici kao i na prethodnim utakmicama. Možda manjak kondicije...

- Rekao sam da ne bih sada išao u šire analize, jer onaj tko razumije, sve mu je jasno. Suci su imali kondicije i to je to.

Vujović ni gestom nije reagirao na Červarovu izjavu, mirno je sve poslušao.

Linu smo pitali je li upozorio Kocića da Horvat puca lobove?

- Jesam, ali očito da ima veliki respekt prema njemu.

Što je s Metalurgom?

- Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati, što se može spasiti. Ne mogu igrači igrati a da ne primaju novac. O tome sve ovisi u daljnjem natjecanju Lige prvaka. Ja se nikad ne predajem, ali na neke je stvari teško utjecati.

Dokad će Lino to izdržati u Skoplju?

- Vidjet ćemo...

Nasmijao se i otišao. Prije njega je otišao Vujović jer su ga vani čekali gosti iz Šapca. No, ruku su si pružili i to je u stvari dobra slika teške večeri, u kojoj smo vidjeli više rat nego rukomet. Točnije, bio je to anti-rukomet. Ali i to treba znati i moći, na kraju krajeva. Ne zaboravite Metalurg je dvije godine uzastopno bio u četvrtfinalu Lige prvaka, a Zagreb dvije godine nije prošao skupinu. To su činjenice.

Linker
24. rujan 2024 11:17