Ivan Lacković / CROPIX
MAJSTOR SVOG ZANATA

Vujović: 'Ušao sam u povijest kao čovjek koji je doživio najgori poraz u povijesti kluba'

'Kad se dogodilo ono u Barceloni bio sam u nedoumici, no shvatio sam da ta utakmica i sraman poraz ne mogu izbrisati sve ono dobro što smo u sezoni napravili'
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 28. travanj 2015. 16:36

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović bio je na odlasku iz PPD Zagreba nakon što je Barcelona ponizila njegove igrače u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Na sreću, ‘Vuja’ je shvatio da je govorio u afektu te je u utorak potvrdio da ostaje.

U najcrnjim je trenucima govorio da je sve završeno, izgledalo je da će njegova epizoda u Zagrebu kratko trajati, no, predomislio se shvativši da je, unatoč traumi u Blaugrani, u Zagrebu tek počeo pisati jednu lijepu priču.

- Kad se dogodilo ono u Barceloni bio sam u nedoumici, no shvatio sam da ta jedna utakmica i sraman poraz ne mogu izbrisati sve ono dobro što smo u sezoni napravili. Ušao sam u povijest Zagreba kao čovjek koji je doživio najgori poraz u povijesti kluba. Tako nešto nisam doživio niti kao igrač niti kao trener. Presudila je ipak ljubav Zagrepčana, ta toplina koju sam u ovom gradu doživio svaki puta u Areni. Presudio je odličan odnos s igračima, s upravom. Nije na kraju bilo dileme, nisam imao neke posebne ponude sa strane i lako je bilo odlučiti. Ostat ću dok zadovoljstvo bude obostrano, rekao je Vujović dodavši da se nada da će što duže ostati u Zagrebu.

- Zadnja dva mjeseca intenzivno smo razgovarali, ali ostanak trenera nije niti bio upitan. Napravili smo iskorak s klubom, bili smo mlada i perspektivna momčad, s Vujovićem smo shvatili da može i bolje. Ove smo sezone pobjeđivali momčadi s pet puta većim budžetima, rekao je glavni menadžer kluba Božidar Jović.

Linker
22. rujan 2024 21:58