Getty
FEUZ

Vozi veleslalom u Kranjskoj Gori

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2012. 14:13

Vodeći skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa, Švicarac Beat Feuz, trenirat će tijekom četvrtka i petka u austrijskom Hinterreitu te nakon toga donijeti konačnu odluku o nastupu u Kranjskoj Gori predstojeći vikend...

Feuz, kao što je poznato, već dulje vrijeme ima problema s ozljedom koljena i zbog toga je njegov nastup još uvijek pod upitnikom, no veća je vjerojatnost da će ipak voziti subotnji veleslalom.

- Beat još uvijek ima problema s koljenom kad je pod određenim kutom. Unatoč tome, cilj je njegov nastup u Kranjskoj Gori - istaknuo je glavni trener švicarske reprezentacije Osi Inglin.

Feuz, podsjetimo, ima 115 bodova više od Austrijanca Marcela Hirschera i 207 od našeg Ivice Kostelića koji se nakon oporavka od ozljede vraća utrkama upravo u Kranjskoj Gori. No, švicarski mediji ne vide Kostelića prevelikim konkurentom Feuzu, štoviše uvjereni su da će se branitelj naslova u Sloveniji više posvetiti slalomu i borbi za mali globus u toj disciplini.

S obzirom da će utrke u Sloveniji propustiti nekolicina skijaša, što zbog ozljeda, što zbog priprema za završnici u Schladmingu, u švicarskoj se vrsti nadaju da će Feuz biti među prvih 30 na startu veleslaloma što bi mu dalo veće izglede za bodove u toj disciplini.

Dodajmo da je nakon Kranjske Gore na rasporedu još samo završnica u Schladmingu s po jednom utrkom u svakoj od četiri discipline.

Linker
25. rujan 2024 19:19