Anita Alvarez (desno)

 PETER KOHALMI Afp
OTVORILA DUŠU

Plivačica koja se na SP-u gotovo utopila u bazenu prekinula šutnju: ‘Evo što je zadnje čega se sjećam...‘

‘Moja trenerica je prava junakinja. Govorim to njoj i svima ostalima svakog dana‘, kaže Anita
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. srpanj 2022. 11:37

Prije nekoliko tjedana na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održalo u Budimpešti dogodio se incident u kojem je sportski svijet ostao šokiran. Anita Alvarez, 25-godišnja američka sinkronizirana plivačica umalo se utopila u bazenu za vrijeme natjecanja. Spasila ju je njena trenerica koja je već nekoliko sekundi prije nego što će joj pozliti primijetila da se događa nešto čudno, ali i nešto što se nesretnoj sportašici nije dogodilo prvi puta u karijeri.

image
PETER KOHALMI Afp

Alvarez je odlučila javno progovoriti o nesretnom događaju. Njena je vježba, njen performans bio negdje otprilike na sredini kada je počela gubiti svijest, a onda je reagirala trenerica Andrea Fuentes, nekoć proslavljena španjolska olimpijka u istom sportu. Srećom, njenom brzom reakcijom Alvarez je spašena, a nakon pružanja brze medicinske pomoći njeno je stanje vraćeno u normalu.

U razgovoru za američku TV-postaju NBC odlučila je Alvarez progovoriti o svemu:

image
OLI SCARFF Afp

- Moja trenerica je prava junakinja. Govorim to njoj i svima ostalima svakog dana. Prava je privilegija imati Andreu Fuentes uza sebe. Kad sam saznala da će me trenirati, već tada nisam mogla vjerovati. A taj nastup? Do točke kada sam izgubila svijest, razmišljala sam, to mi je najbolji nastup u karijeri. Uživala sam u svakom trenutku. A onda sam se počela gubiti. Nakon jednog poteza rukom osjetila sam da nisam baš najbolje. To je zadnje čega se sjećam - kazala je Alvarez.

Njena trenerica Andrea Fuentes, inače, najtrofejnija je sinkronizirana plivačica u povijesti, s četiri olimpijske i čak 16 svjetskih medalja, odmah je rekla da će se Alvarez nastaviti natjecati do kraja SP-a u svim predviđenim disciplinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:53