Vladimir Dugandžić / CROPIX
ATLETIKA

Vlašić: 'Spremna sam za Prag'

Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2014. 13:04

Naša najbolja skakačica u vis Blanka Vlašić nastupit će u utorak, 25. veljače, na atletskom mitingu u Pragu na kojem će pokušati preskočiti kvalifikacijsku normu za nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje 8. ožujka počinje u poljskom Sopotu.

"Treninzi između Goeteborga i Praga su prošli u najboljem mogućem redu i osjećam se spremna i motivirana za nastup u Pragu. Od tog nastupa očekujem, definitivno, bolji rezultat nego u Goeteborgu", rekla je Blanka, koja je 15. veljače na prvom nastupu nakon sedmomjesečnog oporavka na mitingu u Goeteborgu skočila 190 cm i zauzela četvrto mjesto.

I njezini treneri Joško Vlašić i Bojan Marinović očekuju u Pragu očekuje rezultatski napredak.

"Nakon Goeteborga smo se pregrupirali, ali to ne znači da smo nešto bitno mijenjali u sustavu treninga. Blanka je sve bolja i bolja i optimistična je uoči ovog natjecanja. U Pragu očekujemo mali iskorak. Koliki će on biti, to je manje bitno. Bitno je da krenemo naprijed", rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Miting u Pragu je jedan od rijetkih na kojem su na programu i ženski i muški skok u vis.

"To je malo neobično, ali nije nam prvi put. Sve će malo duže trajati, pa ćemo se na to i fokusirati", rekao je Bojan Marinović i najavio da će ženski vis u Pragu započeti u 17 sati, a na mitingu će nastupiti i naša druga visašica Ana Šimić koja je ove sezone već tri puta rušila kvalifikacijsku normu za nastup na Svjetskom dvoranskom prvenstvu.

Linker
22. rujan 2024 18:33