AFP
BLANKA ZAVRŠILA SEZONU

Vlašić otkazala SP u Moskvi: 'Ne smijem dopustiti da mi želja nadvlada zdrav razum'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2013. 20:14

Blanka Vlašić završila je sezonu i neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Razlog je vrlo jednostavan. Tijekom sveg ovog vremena, kako je naglasila i na svojoj stranici, “osjećala je tegobe u predjelu petne kosti i Ahilove tetive odrazne noge. Bol je varirala od laganog na početku natjecanja pa do jedva podnošljivog na njegovom kraju. Dan nakon natjecanja osjetljivost spomenutog područja bivala bi naglašena i tek bi treći dan po završetku natjecanja sve opet došlo u normalu”.

Nakon natjecanja u Monte Carlu bol se produžila na još nekoliko dana, što je bio jasan signal da ne može ozbiljno računati na nastup u Moskvi, gdje je razmak između kvalifikacija i finala dva dana.

U priopćenju stoji kako joj je želja da “sljedeću sezonu započne u stanju potpuno stabilne zdravstvene situacije, pa je odlučeno da zaključi ovu sezonu, kako bi kroz sljedeća dva mjeseca doziranim trenažnim opterećenjem i primjerenim terapijama ostvarila planirano”.

- Sretna sam što sam odradila sedam natjecanja ove sezone i presjekla težak period iščekivanja. Međutim ne smijem dopustiti da mi želja za nastupom u Moskvi nadvlada zdravo prosuđivanje. Visoki skokovi pod ovim otežavajućim okolnostima daju mi nadu da mogu biti još puno bolja, a da bih to postigla, moram biti potpuno zdrava - rekla je Blanka Vlašić.

Linker
23. rujan 2024 23:56