Printscreen: Youtube
POKRENUTA ISTRAGA

Velika sportska tragedija: Mladi borac, otac dvoje djece, umro nakon udarca u glavu!

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 15. rujan 2015. 14:48

Australski boksač u perolakoj kategoriji, Davey Browne Jr. (28), preminuo je nakon udarca u ringu tijekom meča održanog u petak u Ingleburnu, Australija, piše engleski Guardian.

Brownea je u posljednih 30 sekundi zadnje, 12. runde, nokautirao Filipinac Carlo Magali. Isprva je Australac povratio svijest, samo da bi se ponovno srušio na stolici nakon čega je u kritičnom stanju hitno prebačen u bolnicu u Liverpoolu. Davey Browne iza sebe je ostavio ženu i dvoje djece.

Predsjednik australske boksačke federacije John McDougall gledao je meč te je za australske medije opisao kako je jeziva scena izgledala uživo: 'Filipinac ga je udario strašnim udarcem, tako da je izgubio svijest i prije nego što je pao na pod. Doktori su mu odmah dali kisik i ambultantna kola su bila tamo u trenutku'.

Australska policija odmah je pokrenula istragu o tragičnom događaju kako bi se utvrdilo je li se ova smrt mogla spriječiti. Naime, prije šest mjeseci drugi je australski boksač, Braydon Smith, također preminuo tijekom meča perolake kategorije.

Linker
22. rujan 2024 20:27