TEŠKA ODLUKA

Vedran Pavlek nakon otkazivanja Snježne kraljice: 'Ne možemo glavom kroz zid'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. prosinac 2013. 14:13

Utrke slaloma 4. i 6. siječnja koje su trebale biti održati na Sljemenu, otkazane su zbog previsokih temperatura, potvrdila je Međunarodna skijaška federacija.

Inspekcija FIS-a uvjerila da na stazi iznad Zagreba nema dovoljno snijega, te da meteorolozi za sljedeće dane ne predviđaju dovoljno niske temperature, otkazivanje Snježne kraljice je bilo jedini logično rješenje. Najbolje svjetske skijašice u siječnju su deseti put trebale nastupiti u Zagrebu, dok je slalom skijaša trebao doživjeti sedmo izdanje.

- Žao mi je organizatora, medija, navijača, ali nije bilo moguće stvoriti uvjete za održavanje utrke Svjetskog kupa. Protiv prirode se jednostavno ne može. Otkazivao sam već utrke u Mariboru i finskom Levyju i činjenica je da Europa ima velikih problema sa snijegom zadnjih godina. Globalno zatopljenje nas je zahvatilo i moramo biti spremni i na ovakve scenarije. Jedna od najboljih utrka ipak neće biti održana, ali veselimo se utrci sljedeće godine - kazao je direktor muških utrka Svjetskog kupa i inspektor FIS-a, Hans Pieren.

Razočaran je bio i direktor utrke Vedran Pavlek koji se zajedno s ostatkom svojeg tima trudio da do utrke ipak dođe, ali kako je i sam kazao nije se moglo glavom kroz zid.

- Prihvaćamo ovu odluku jer je to realnost. Iza nas su godine uspješne organizacije u kojima smo se također znali boriti s visokim temperaturama, ali ove godine osim temperature imali smo i problema s vodom u jezeru. Prošlog tjedna došla je i južina u kombinaciji s vjetrom, onda i kiša i sve je to utjecalo na to da danas imamo samo dvadeset posto potrebnog snijega. Jednostavno ne možemo glavom kroz zid. Vratit ćemo novac od ulaznica, a što se tiče troškova utrke osiguranje će sve pokriti. - kazao je Pavlek.

Linker
23. rujan 2024 01:26