Marko Bijač bio je junak utakmice

 TOM DUBRAVEC/Cropix
REAKCIJE IGRAČA

Barakude žale zbog ‘zamračenja‘, Fatović poručio: ‘Sad preko Francuza možemo u četvrtfinale‘

Izabranici Ivice Tucka nisu se uzdizali u teško izborenoj pobjedi protiv jednih od favorita Eura
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. siječanj 2024. 22:25

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo pobjedom protiv Španjolske boljim izvođenjem peteraca (14:12), nakon što je susret završio bez pobjednika 9:9 (2:1, 2:5, 2:2, 3:1).

Jedan od junaka bio je robusni centar Rino Burić:

- Mislim da će svaka utakmica dalje biti ako ne ista, a onda vrlo slična. To je tako prvenstvo. Odlično smo počeli, odmah stali, no uspjeli smo se vratiti i odigrati stvarno punim srcem.

Loren Fatović upisao je dva gola, uz onaj važan u raspucavanju:

- Na kraju ipak sasvim zaslužena naša pobjeda. Jest da je bilo na peterce, ali zaslužili smo ju. Imali smo u zadnjim sekundama igrača više koji smo baš mogli i zabiti. Možda sam baš ja bio taj koji je trebao pucati, ali sve u svemu vrhunska utakmica. Opet, nije presudna jer takav je sustav natjecanja. Moramo se okrenuti Francuskoj, nema vremena za ikakvo slavlje. Moramo vidjeti gdje smo griješili. Išli su nam u drugoj četvrtini u kontre, što smo rekli da nam se nikako ne smije događati. Sva orijentacija je sada na Francuskoj jer nas pobjeda u toj utakmici vodi na jedno od prva dva mjesta u skupini, a to je onda izravan plasman u četvrtfinale.

image

Loren Fatović i Jerko Marinić Kragić

TOM DUBRAVEC/Cropix

Marko Žuvela postigao je presudni, posljednji gol u lutriji peteraca:

- Nakon što smo poveli 2:0, nabili su nam Španjolci jedan izvanredno snažan tempo, nismo se dali, pogotovo pred ovom domaćom publikom. Nisu tri boda, ali ipak je pobjeda. Šteta onog laganog našeg zameračenja u drugoj četvrtini. To ćemo analizirati.

Strašnu utakmicu odigrao je i Jerko Marinić Kragić:

- Pripremali smo se za ovo, znali smo koliko ozbiljno moramo shvatiti ovo i ozbiljno ući u utakmicu. Obrane su bile jake, sjajan ulazak u utakmicu. Nažalost, nisu puna tri boda, ali za 1. kolo i ulazak u natjecanje protiv jedne velike momčadi, odličan rezultat. Makar, nismo napravili još ništa. Jesmo velik korak, ali samo to. Jedan korak.

image

Marko Žuvela

TOM DUBRAVEC/Cropix

Junak utakmice svakako je Marko Bijač koji je svojim obranama nosi Barakude prema važnoj pobjedi:

- Pokazali smo još jednom karakter, strpljivost, a nije bilo baš lako pronaći za fantastičnu obranu koju Španjolska igra. U početku nije baš bilo dobro, ali smo mi u obrani zato bili čvrsti, te smo u završnici postigli dva gola koja su nas vratila u utakmicu. Ovo je prva stepenica u ovoj dugačkoj sezoni punoj natjecanja. Udarili smo dobre temelje i na njima idemo dalje graditi ono što će nas sigurno čekati tijekom turnira.

Linker
03. svibanj 2024 15:39