Josip Vrlić

 TOM DUBRAVEC Cropix
SPORTSKO JUTRO

Nevjerojatan propust hrvatskog kluba mnoge je ostavio u šoku: ‘Kao da Bayern zaboravi prijaviti Kanea za Dinamo‘

‘Vjerojatno se nekad nekome dogodilo nešto slično, ali da se to napravi u ključnoj utakmici, nevjerojatno‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. rujan 2024. 14:16

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti već neko vrijeme zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Dinamovo gostovanje kod Bayerna nakon derbija s Hajdukom te nestvaran propust predstavnika vaterpolista Mladosti koji za važnu utakmicu s Radničkim u Kragujevcu nisu prijavili Josipa Vrlića. O tome su u novom izdanju "Sportskog jutra" govorili dugogodišnji novinari Sportskih novosti Damir Dobrinić i Tvrtko Puljić.

- Bio je to strašno težak tjedan za Hajduk, za Gattusa, za momčad, a trener ga je okončao velikom Hajdukovom pobjedom u Maksimiru. U Hajdukovoj igri nismo vidjeli ništa novo, osim što su koncentrirano odradili veći dio utakmice. Livaja je opet isporučio, što smo navikli od njega, i to je to – komentirao je Dobrinić.

Uoči Dinamovog gostovanja kod Bayerna u 1. kolu ligaške faze Lige prvaka, Puljić je istaknuo važnost Josipa Mišića u defenzivnom dijelu igre momčadi Sergeja Jakirovića.

- Mišić je taj koji brani, ali on je i ‘dispečer‘ koji sve otvara, iznimno važan, i pokazalo se da je hendikep što nije igrao u derbiju – nadovezao se Dobrinić.

Puljić očekuje Modre u vrlo defenzivnoj postavci s pet igrača u obrani te s Hoxhom i Pjacom na krilnim pozicijama.

- Bayern je četvrti-peti favorit Lige prvaka, a Dinamo realno donji dom tog natjecanja. Jakirović treba pronaći način kako igračima vratiti pozitivu, oni na Allianz Arenu moraju istrčati opušteni i koncentrirani. Trebaju pokušati ‘prevariti‘ suparnika ako će to biti moguće, jer nekakav klasični bunker neće proći – smatra Dobrinić.

Vrlić je jedan od najboljih igrača na poziciji centra, i bez njega su mladostaši bili u velikom hendikepu u posljednjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Kragujevcu.

- To je neopisivo. Kao da Bayern sutra zaboravi prijaviti Harryja Kanea za utakmicu Lige prvaka s Dinamom – rekao je Dobrinić, dok se Puljić nadovezao:

- To stvarno ne razumijem. Vjerojatno se nekad nekome dogodilo nešto slično, ali da se to napravi u ključnoj utakmici, nevjerojatno – zaključio je Puljić.

Linker
16. rujan 2024 14:19