BOZO RADIC Cropix
VELIKO RAZOČARANJE

‘Mene je iskreno sram‘: Jug teško stradao u Dubrovniku, hrvatski klub doživio jedan od najtežih domaćih poraza

Jugaši su u 4. kolu Lige prvaka pretrpjeli možda i jedan od najtežih domaćih euro-poraza u povijesti
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 01. studeni 2023. 20:38

JUG ADRIATIC OSIGURANJE - OLYMPIACOS 5:15 (2:3, 0:2, 2:4, 1:6)

DUBROVNIK - Plivalište Gruž. Gledatelja 600. Suci: Zwart (Nizozemska) i Teixido (Španjolska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (11 obrana), Prkoča, Pavlić, Lazić 1, Joković 1 (1-1), Vukojević 1, Mozara, Cabanas (0-1), Kržić 1, Burić 1, Grgurević, Žuvela, Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

OLYMPIACOS: Bijač (10 +1 obrana), Lončar 1, Vamos 2 (0-1), Genidounias 4 (1-1), Fountoulis 3 (1-1), Gouvis, Dervisis 1, Bušlje 1, Alafragkis 1, Gkillas, Nikolaidis 1, Papanastasiou 1, Zerdevas. TRENER: Hrvoje Koljanin.

PETERCI: Jug Adriatic osiguranje 1-2, Olympiacos 2-3.

OSOBNE POGREŠKE: Jug Adriatic osiguranje 12, Olympiacos 15.

ŽUTI KARTON: trener Koljanin (16). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Burić (24), Lazić (27).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jug Adriatic osiguranje 2-13 (15%), Olympiacos 6-9 (66%).


Za jugaše je ovo bila utakmica za ostanak u Ligi prvaka. U prvom susretu u Ateni bilo je 10:10 da bi tada dva boda osvojili domaćini boljim izvođenjem peteraca. U biti ili ne biti, Jug je ušao desetkovan bez Amerikanca Daubea, Kanađanina Djerkovica koji su sa svojim reprezentacijama u Čileu na Panameričkim igrama, ali bez bolesnih domaćih igrača Zvona i Burđeleza.

S druge strane, trener Olympiacosa, naš Hrvoje Koljanin koji je u Grčkoj još od 2007. godine s dva izleta do splitskog Jadrana i Juga AO, imao je najbolje na okupu uključujući Dubrovčane Marka Bijača i Andra Bušlju, te Zagrepčanina Luku Lončara.

U prvom napadu, iz prekršaja, Rino Burić u 47. sekundi sa srednjeg pogađa za vodstvo. No, Luka Lončar za grčkog prvaka, prvo isključuje Lazića, a potom i postiže pogodak za 1:1. Bijač brani u jednom napadu jugaša dva "zicera" i do kraja četvrtine izvanrednim obranama drži Olympiacos iznad vode. Za 1:2 s igračem više pogađa još jedan Hrvat u grčkim redovima, Andro Bušlje. Za 1:3 pak još jedan bivši jugaš, Grk Papanastasiou. Prva tri gola Olympiacosa dali su od reda sve bivši jugaši! Franko Lazić je pri kraju prve četvrtine uspio smanjiti na 2:3.

image
BOZO RADIC Cropix

Nakon što su se ispucali naši u redovima gostiju, za 2:4 pogodio je s lijevog vanjskog Genidounias. Bijač svojom obranom (šut Burića) omogućuje da iz trećeg šuta u istom napadu Genidounias dovede Grke do prvog većeg vodstva od 2:5. Briljirao je Marko Bijač, no odličan je i drugi naš reprezentativni vratar Toni Popadić zahvaljujući kojem je Jug Adriatic osiguranje još bilo "u igri". Na kraju poluvremena, u zadnjoj sekundi, Bijač brani peterac Jugovom Španjolcu Cabanasu.

Vratari su pak izvanredni! Početkom treće dionice i Popadić ima udjela u tomu što je Marton Vamos iz peterca uzdrmao vratnicu, ali mađarski ljevak se popravlja u prvom sljedećem napadu za 2:6. Kada je za 2:7 pogodio prvi pucač Grka Fountoulis bilo je - piši kući propalo. Joković je kasnije realizira peterac za 3:7, kao i Vukojević igrača više za smanjenje 4:7, no velik je to zaostatak. Peterac za goste i već je 4:8. Jug AO je unatoč zaostatku ipak vrlo dobar, ali što mu to znači kada je vratar Olyimpiacosa i dalje nesavladiv. Iz novog peterca Fountoulis je pogodio za 4:9 na koncu treće četvrtine. U zadnjoj dionici je slijedio potpuni raspad sustava. Uostalom, kakva je to utakmica bila najbolje je bilo poslušati nakon susreta trenera jugaša, Vjeku Kobešćaka.

- Jako loše s naše strane. Veliko razočaranje. Ovo što smo mi odigrali nije na razini Lige prvaka. Vrlo sam razočaran. S našom energijom, mentalitetom, našim odlukama u napadu, mekanom igrom u obrani. Možemo li bolje od ovoga... naravno da ćemo probati, ali ovo je grozna utakmica. Mene je iskreno sram.

U drugoj utakmici 4. kola skupine B, Pro Recco je u Tbilisiju pobijedio Dinamo 16:9 (2:2, 4:1, 5:2, 5:4) uz 1 gol Vlahovića za Gruzijce.

Poredak: Pro Recco 12, Olympiacos 8, Jug Adriatic osiguranje 4, Dinamo 0.

Linker
03. svibanj 2024 15:32