TOM DUBRAVEC Cropix
EUROPSKO PRVENSTVO

Težak poraz hrvatskih vaterpolistica, Grčka u Splitu slavila s čak 20 razlike

Hrvatska se sada okreće... pa ne baš četvrtfinalu nego onom što slijedi kasnije, poretku od 5. do 8. mjesta
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. rujan 2022. 18:54

HRVATSKA - GRČKA 4:24 (2:9, 2:5, 0:5, 0:5)

SPLIT - Spaladium Arena. Gledatelja 400. Suci: Blanchard (Francuska) i Balzan (Malta).

HRVATSKA: Ratković (1 obrana), Miljković, Desnica, J. Butič, M. Butić, Skelin 1, Brnetić 2, Eterović, Rožić, I. Butić 1, Barišić, D. Butić, Marić (4 obrane). IZBORNIK: Aljoša Kunac.

GRČKA: Stamatopoulou (7 obrana), E. Plevritou 3, Chydirioti 2, Elliniadi 2 (1-1), M. Plevritou 2, Xenaki 4, Ninou 3, Patra 1, Siouti 2 (1-1), Tricha 1, Santa 2, Myriokefalitaki 2, Sotireli (1 obrana). IZBORNICA: Alexia-Anna Kammenou.

PETERCI: Hrvatska -, Grčka 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 9, Grčka 16. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Chydirioti (24).

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Hrvatska 3-16 (18%), Grčka 7-8 (88%).


Završena su natjecanja u Splitu po skupinama A i B, a što se Hrvatica tiče, tu se načelno ništa bitnije dogodilo odnosno promijenilo od 3. kola. Onog u kojem je Hrvatska pobijedivši i Rumunjsku (nakon Njemačke) osigurala četvrto mjesto i ulazak u četvrtfinale. Najveći uspjeh dosad našeg ženskog vaterpola. U susretima s reprezentacijama iz svjetskog vrha, a među takve spada i Grčka, rezultati nisu ni mogli biti drukčiji, niti je takvo što bilo za očekivati.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

U prvoj četvrtini je gotovo pa svaki šut Grkinja završio u golu, mnogi i s vanjskih pozicija, ali s vrlo velikih udaljenosti, tako da je odluka izbornika Kunca o promjeni vratarki bila vrlo shvatljiva. Ratković nije imala svoj dan, dok je mlada Andrea Marić (18) uspjela u drugoj dionici ili neposredno po ulasku u igru prikupiti 2 obrane.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Mijenjala je i grčka izbornica vratarku, u poluvremenu, već samo da joj se ona pričuvna ipak malo barem razgiba u vodi.

Hrvatska se sada okreće... pa ne baš četvrtfinalu nego onom što slijedi kasnije, poretku od 5. do 8. mjesta. Naime, u četvrtfinalu naše cure čekaju Talijanke, prvakinje B skupine, jedne od kandidatkinja za postolje u Spaladiumu. Setterosa ovu utakmicu nažalost sigurno dobivaju. Upravo su se zato u našem taboru već dan prije Grčke u biti počele pripremati za najvjerojatnije kasnije suparnice, Izraelke. Ipak, prije toga će valjati odgledati četvrtfinale Hrvatska - Italija, u ponedjeljak, 5. rujna od 20.30 sati.

image
VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Linker
06. listopad 2024 09:17