Dejan Savić

 GABRIEL BOUYS Afp
ODLUČIO JE DA JE DOSTA

Srbija ostala bez izbornika! Jedan od najtrofejnijih trenera s ovih prostora podnio neopozivu ostavku

Često je znao zagorčati život Hrvatima na terenu, a nakon 10 godina odlučio je otići.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. listopad 2022. 12:52

Dejan Savić više nije izbornik srbijanske vaterpolske vrste. Nakon točno 10 godina provedenih na klupi izabrane vrste, Savić je u subotu ujutro podnio neopozivu ostavku, tamošnji mu je vaterpolski savez zahvalio na svemu što je učinio, a toga nije baš malo. Ono što je prelilo čašu je svakako vrlo neuspješno ljeto reprezentacije, 5. mjesto na SP u Mađarskoj, ali više od toga tek 9. mjesto u Splitu na Europskom prvenstvu.

Neuspješna smjena generacija, očito ne baš najbolje uspostavljena komunikacija s novom momčadi, pojedinim starijim igračima (Dušan Mandić), kao i "zamor materijala". Sve je to vodilo do ostavke. Dejan Savić je od 2012. na klupi Srbije osvojio čak dva olimpijska zlata (Rio 2016. i Tokio 2021.), uz jedan naslov svjetskog prvaka (Kazanj 2015.) i jednu broncu sa SP (Budimpešta 2017.), te zri uzastopna naslova prvaka Europe (Budimpešta 2014., Beograd 2016. i Barcelona 2018.). Uz to još i zlato s FINA kupa (Almati 2014.) kao i bronca (Berlin 2018.), te čak 6 zlata u Svjetskoj ligi.

Dejan Savić ostaje na klupi beogradskog prvoligaša, Crvena zvezda. Glede novog izbornika Srbije, nama se nameće zasad jedno ime. Uroš Stevanović, aktualni trener Radničkog iz Kragujevca koji je ostvario lijepe rezultate s tim klubom, ali i odličan kao izbornik srpske juniorske vrste s kojom je osvajao naslove europskog i svjetskog prvaka.

Linker
06. listopad 2024 02:19