Toni Popadić

 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
VELIKO SLAVLJE BARAKUDA

‘Srbija je nevjerojatna, ali mi smo svima začepili usta, opet smo tu - ondje gdje je Hrvatska vazda i bila!‘

Hrvatski vaterpolisti otkrili su i kako su zaustavili najveću prijetnju iz redova Srbije
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. lipanj 2022. 19:21

Hrvatska reprezentacija izborila je polufinale Svjetskog prvenstva u vaterpolu nakon što je u srijedu na bazenu u Budimpešti porazila Srbiju rezultatom 14-12.

Donosimo vam prve reakcije naših vaterpolista nakon velike pobjede:

Luka Bukić:

- Naravno da im je Mandić najbolji igrač, a pripremili smo taktiku da niti jednom nitko ne ostane sam s njim, jedan na jedan. Mislim da smo to radili dobro cijelu utakmicu. Je, zabio je golove, ali mislim da je nemoguće uspjeti da vam takav igrač ne puca uopće. Držali smo se plana, dobro otvorili utakmicu, u trećoj četvrtini stvorili prednost od tri gola i uspjeli smo cijelo vrijeme držati i održati prednost.

Andrija Bašić:

- Prvo bi čestitao cijeloj momčadi. Mislim da smo odigrali pravu momčadsku utakmicu, pogotovo u obrani. Iako smo primili 12 golova, mislim da smo bili odlični u obrani na čeku s Tonijem (Popadić). Fantastično je naša lijeva strana čuvala Mandića. Je, dao 3-4 gola, ali... tko će njega zaustaviti. Odlična utakmica, napeta, kontrolirali smo rezultat tako da smo na kraju zasluženo pobijedili. Naša su očekivanja ovdje biti prvi! Sad idemo po medalju.

Toni Popadić:

- Borili smo se od početka lavovski. Nitko nas nije vidio kao neke pretjerane favorite. Niti u ovoj utakmici, ni generalno na turniru. Mi smo svima začepili usta, opet smo tu, opet smo u polufinalu, u borbi za medalju. Ondje gdje je Hrvatska "vazda" i bila. Ovo je 9. svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska u polufinalu što mislim da treba respektirati. Što se tiče ove utakmice, jako smo ih dobro "snimili", pripremili se. Znali smo njihove snage, glavne poluge. Primili smo puno, ali ne možete baš sve zaustaviti. Ritam je strašan. Srbija ima nevjerojatnu kvalitetu, strašne pojedince, a mi smo dali maksimum i igrali smo momčadski. Baš ono što nas krasi od početka.

Marko Žuvela:

- Čestitka suigračima, trenerima. Borili smo se, držali do kraja, zaustavili Mandića što je bio prioritet. To je bio glavni cilj! Bio je pravi El Klasiko. Ono što se pisalo po novinama. Sada se okrećemo polufinalu, idemo dalje i to je to!

Ivan Krapić:

- Držali smo se dogovora cijelu utakmicu jer imati pod kontrolu utakmicu protiv ovakve momčadi kakva je Srbija, vjerujem da ne može svatko. U najboljim smo trenucima zabijali, igrač više s kojim smo se mučili cijelu sezonu u biti, bio najslabiji segment igre, sada je proradio. Ovo je tek četvrtfinale i polako. Nismo mi došli ovdje da bi se zadovoljili ulaskom među 4.

Franko Lazić:

- Odigrali smo sve što smo se dogovorili prije početka utakmice. Sve dogovoreno smo ispunili, a sada se okrećemo polufinalu. Ne znam je li ovo bila najbolja moja utakmica, ja se nadam da najbolje tek slijedi.

Jerko Marinić Kragić:

- Pokazali smo čvrstu igru i obrambeno i napadački. Obrana nam je bila najbolji dio. Cilj nam je bio ne dati gol više, nego primiti gol manje. To nam je filozofija.

Linker
19. travanj 2024 12:42