ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
Subotnji okršaj

Pala je konačna odluka: Hrvatska reprezentacija protiv Crne Gore s navijačima na tribinama

Još nije precizirano koliko će gledatelja smjeti nazočiti utakmici, ali...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 10. lipanj 2020. 08:20

Sukladno očekivanom, ali sada je i službeno. Subotnjoj prijateljskoj utakmici hrvatske i crnogorske vaterpolske reprezentacije u Dubrovniku moći će prisustvovati i gledatelji!

U utorak kasno navečer, Hrvatski vaterpolski savez je zaprimio službeni odgovor Stožera civilne zaštite, a nakon molbe HVS-a za odobrenjem dopuštenja nazočnosti gledatelja na tribinama gruškog bazena. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je naime u utorak, 9. lipnja odluku temeljem koje se dopušta nazočnost gledatelja na sportskim natjecanjima od ponedjeljka, 15. lipnja. Međutim, vaterpolisti su za prijateljski sraz u Dubrovniku dobili odobrenje dva dana ranije. Odnosno kako stoji u odgovoru Stožera upućenog Hrvatskom vaterpolskom savezu...

"...Treninzi i prijateljske utakmice bili su dopušteni i prije nego što su dopuštena sportska natjecanja, ali nije bilo regulirano prisustvovanje gledatelja, niti je bilo upita o istom. S obzirom na to da se prijateljska vaterpolska utakmica za koju ste postavili upit igra u subotu, 13. lipnja 2020., te da to nije sportsko natjecanje u smislu predmetne Odluke, već prijateljska utakmica, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je mišljenja da na navedenoj utakmici mogu biti prisutni i gledatelji, ali uz pridržavanje svih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo."

Još nije precizirano koliko će gledatelja smjeti nazočiti utakmici, ali pretpostavka je da će se raditi o okvirno trećini kapaciteta tribina na sportskom borilištu.

Linker
25. travanj 2024 13:06