Mihovil Marinović (s loptom)

 IVO RAVLIC/CROPIX Cropix
INCIDENT U RIJECI

Neviđene scene: Živčani vaterpolist izazvao prekid utakmice, vrijeđao suce, prskao zapisnički stol...

Marinović je verbalno častio, među ostalim i međunarodnog suca, utakmica je morala biti prekinuta.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. travanj 2022. 10:31

Trebalo je to biti mirno i redovno kolo, istina ne i potpuno u Prvoj B ligi, koja je drugi jakosni razred hrvatskog vaterpola. Natjecanje koje, ruku na srce, prate samo iznimno pasionirani zaljubljenici u ovaj sport. Međutim, jedna je utakmica skrenula pozornost jer se dogodilo nešto što je ipak raritetno. Jedna je utakmica naime prekinuta!

U Rijeci su se naime sastali Jadran iz Kostrene i Galeb MR iz Makarske. U tom su susretu očito živčan strune bile silno napete, do točke pucanja. A i ono je, na pucanje mislimo, uslijedilo vrlo brzo. Na samom praktički početku utakmice. Naime, 9 sekundi prije kraja prve četvrtine i pri vodstvu Makarana 2:1, zbog osobito grube igre isključenje s pravom zamjene dobio je igrač Galeba MR, Ante Kuzmanić.

image

Ante Kuzmanić (s loptom)

IVO RAVLIC/CROPIX Cropix

To je pak silno ražestilo drugog vaterpolista Galeba MR, Mihovila Marinovića koji je iz vode vrijeđao suca, "časteći" ga grubim riječima odnosno psovkama. Na to je i on isključen s pravom zamjene, ali to nije bio kraj. Marinović je doplivao i do zapisničkog stola, te nastavio psovati suce, ali sada i cijeli zapisnički stol, opunomoćenika Alberta Bralu iz Rijeke, prskati vodom cijeli zapisnički stol, službene osobe. Uz sve, odbijao je i izaći iz bazena, a počeli su prosvjedovati i ostali igrači gostujuće momčadi. Na koncu sucima, a riječ je o iskusnim djeliteljima pravde, međunarodnom Andreju Franuloviću te Duji Čipčiću, obojica iz Rijeke, nije preostalo drugo do... prekinuti utakmicu. Susret koji će, po svemu sudeći, biti registriran 3:0 b.b. za kostrenski Jadran.

Rezultati 7. kola: Zagreb - Opatija LRH 14:12, Osijek - Gusar Mlini 12:21, Crikvenica - Delfin Rovinj 17:17 i Siscia - POŠK 1937 8:12 (ranije odigrano). Pula - Bellevue Dubrovnik će igrati 6. svibnja.

Poredak: POŠK 1937 19, Bellevue 15 (-1), Zagreb 15, Gusar 12, Jadran Kostrena 12 (-1), Osijek 12, Opatija LRH 9, Siscia 9, Galeb MR 7 (-1), Crikvenica 4, Delfin 1 (-1), Pula 0 (-2).

Linker
26. rujan 2024 03:13