DARKO TOMAS Cropix
PRAVI JUBILEJ

Na Korčuli će se održati ‘Svjetski dani vaterpola‘, odigrat će se spektakularna utakmica

U nedjelju, 18. kolovoza u 20.00 sati zakazana je projekcija dokumentarnog filma ‘Dogodio se‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. kolovoz 2024. 08:41

Vaterpolska se fešta i to na svjetskoj razini, sprema u Korčuli predstojećeg vikenda. Ondje će se naime u subotu i nedjelju, 17. i 18. kolovoza održati "Svjetski dani vaterpola - Golden Waves".

U subotu, 17. kolovoza je za 11.00 sati planiran okrugli stol na kojem će govoriti neki od najvećih svjetskih vaterpolskih stručnjaka poput Ratka Rudića (Hrvatska) i Denesa Kemenyja (Mađarska), članova Kuće slavnih vodenih sportova, te Dejana Savića (Srbija)...

Istog dana, u 20.00 sati slijedi vjerojatno i najefektniji dio, utakmica između hrvatske reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i reprezentacije Svijeta. Hrvatska vrsta olimpijskih pobjednika iz grada na Temzi, a koja se sad očekuje u Korčuli je - Pavić, D. Burić, Bošković, Dobud, Joković, Buljubašić, Muslim, Bušlje, Sukno, Barač, Hinić, Obradović i Vićan. Naravno da će ih s klupe voditi Ratko Rudić.

No, pregršt je zanimljivih imena i u reprezentaciji Svijeta za koju su najavljeni - Andrija Prlainović (Srbija), Boris Zloković (Crna Gora), Felipe Perrone (Španjolska), Daniel Lopez Pinedo (Španjolska), Aleksandar Ivović (Crna Gora), Valentino Gallo (Italija), Duško Pijetlović (Srbija), Tamas Kasas (Mađarska), Mateo Aicardi (Italija), Zoltan Szécsi (Mađarska), Georgios Afroudakis (Grčka), Christos Afroudakis (Grčka). S klupe će ih voditi Igor Milanović.

U nedjelju, 18. kolovoza u 20.00 sati zakazana je projekcija dokumentarnog filma "Dogodio se", redatelja Dejana Aćimovića, o proslavljenom i najtrofejnijem vaterpolskom treneru, Ratku Rudiću.

Linker
05. rujan 2024 19:12