DANILO VIGO Nurphoto Via Afp
ODREĐENE SKUPINE

Mladostaši i jugaši doznali suparnike u Eurokupu: Elita predvođena legendarnim Hrvatom stiže u Zagreb

Čekaju nas vrlo uzbudljive, lijepe utakmice u Gružu i uz Savu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. rujan 2024. 11:54

Sandro Sukno dolazi u Zagreb! Ne, ne radi se o kadrovskim mijenama u Mladosti, već o dijelu rezultata ždrijeba skupina Eurokupa koji je u ponedjeljak prijepodne održan u Zagrebu, u prostorijama Hrvatskog vaterpolskog saveza. Ono što je na prvi pogled najintrigantnije, sigurno je podatak da će Mladost jednog od suparnika u skupini imati upravo u prvaku Italije, Suknovom Reccu.

Oba hrvatska kluba u Eurokupu, Jug Adriatic osiguranje i Mladost doznali su suparnike u drugom po važnosti europskom klupskom kup natjecanju, čije će prve utakmice odnosno susreti 1. kola početi već u četvrtak, 10. listopada. Cijeli Eurokup će se i inače igrati četvrtkom ili dan nakon utakmica Lige prvaka. Igra se ligaškim sustavom odnosno svaki će klub ukupno odigrati 6 utakmica (svak‘ sa svakim), odnosno po 3 doma i u gostima.

Dva prvoplasirana kluba nastavit će natjecanje u osmini finala kada im se još pridružuju i sastavi koji će ispasti iz Lige prvaka, nakon prvog dijela nadmetanja. Jugaši imaju lakšu skupinu od mladostaša. Gospari bi trebali biti jači od Strasbourga i Apollon Smyrne, te ne bi trebalo biti problema za prolazak skupine.

Mladost ima puno jaču skupinu, ali su Zagrepčani realno i jači sastav. Sigurno su bolji, kvalitetniji od njemačkog Duisburga, a vrlo vjerojatno i od mađarskog Szolnoka. Od klasnih igrača vrhunske kvalitete za Szolnok igra tek Krisztian Bedö, povremeni mađarski reprezentativac. Zato će Žapci voditi borbu s Reccom (promijenjeno ime kluba iz Pro Recco) za prvo mjesto u skupini. To će svakako biti i najatraktivnije utakmice ne samo skupine, već cijelog Eurokupa, u ovoj grupnoj fazi.

Momčad trenera Sandra Sukna još uvijek, unatoč ljetošnjim financijskim problemima i odlasku velikog broja ponajboljih stranaca, vrvi kvalitetom. U konačnici, ondje su i dalje Francesco Di Fulvio, danas jedan od najkompletnijih i najboljih igrača svijeta, zatim vratar Marco Del Lungo, pa potom Gonzalo Echenique, Giacomo Cannella, Nicholas Presciutti, Matteo Iocchi Gratta i Francesco Condemi. Sve odreda talijanski reprezentativci, svjetski doprvaci. Od stranaca zadržali su najboljeg Australca, nekoć jugaša Aarona Youngera, kao i američkog centra Bena Hallocka, nedvojbeno jednog od 3 najbolja centra svijeta. Vrlo jaka momčad, iako nikako ne i nedodirljiva. U nedjelju su u zadnjem kolu kvalifikacija u Budimpešti "legli" od BVSC-a 16:11. Inače, Mađari su prije malo više od dva tjedna u Kragujevcu, tada na kvalifikacijskom turniru za Ligu prvaka pobijedili i Mladost 14:13.

Sve u svemu, čekaju nas vrlo uzbudljive, lijepe utakmice u Gružu i uz Savu, ali s realnim izgledima da će oba hrvatska kluba "vidjeti" osminu finala odnosno osvojiti jedno od prva dva mjesta u skupini.


Skupina A - Brescia, Jug Adriatic osiguranje, Strasbourg i Apollon Smyrna

Skupina B - Panionios, Ortigia, BVSC i Vouliagmeni

Skupina C - Recco, Szolnok, Duisburg i Mladost

Skupina D - Panathinaikos, Šabac, Barcelona i Honved

Linker
02. listopad 2024 13:22