JOSIP BANDIC Cropix
VATERPOLO

Mladost uvjerljivom pobjedom u Zagrebu osigurala nastup u Eurokupu

U nedjelju, posljednjeg dana nadmetanja u Zagrebu, Mladost će igrati protiv turske momčadi ENKA
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. rujan 2024. 19:08

MLADOST - APOLLON SMYRNA 13:6 (3:1, 4:2, 3:2, 3:1)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 50. Suci: Colombo (Italija) i Ercse (Mađarska).

MLADOST: Marcelić (11 obrana), Bašić 2 (1-1), T. Bušić, Bujubašić, M. Vrlić, Biljaka, Bukić 2, Lazić 2, J. Bušić 1 (0-1), J. Vrlić 1, Vukičević 1, Harkov 4, Sunara. TRENER: Damir Vincek.

APOLLON SMYRNA: Galanopoulos (9+1 obrana), Alamanos, Braimis 2, Radović 1, Troulos 1, Diplaros, Kapotsis, Chondrokoukis 1, Foskolos 1, Gardikas, Rombopoulos, Solanakis, Limarakis. TRENER: Petar Radanović.

PETERCI: Mladost 1-2, Apollon Smyrna -.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 14, Apollon Smyrna 6. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Biljaka (21), Lazić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-5 (10%), Apollon Smyrna 4-13 (30%).


Žapci su sukladno očekivanom svladali grčku momčad, a time i osigurali nastup ove sezone u Eurokupu. Mladost je za sraz koji je odlučivao o prvom mjestu bila kompletna, što ne možemo navesti za grčki sastav koji je igrao bez svojeg ponajboljeg igrača, Nikole Bogdanovića. Srbin je naime koji sat ranije, u srazu s turskim sastavom ENKA dobio crveni karton, a on osim 200 eura nosi i obveznu jednu utakmicu zabrane nastupa.

Iako, nismo baš sigurno i da su Grci bili kompletni da bi mogli izbjeći poraz na Savi. Za njih je također jednostavno zagrebačka momčad prejaka.

Apollon Smyrna, atenski klub koji je izvorno inače klub davno protjeranih turskih Grka, relativno je dobro počeo. Poveli su 1:0, držali se solidno prvih 6 minuta, prvenstveno obrambeno. U biti, samo smo čekali da se "namjeste" ciljnici mladostaša. Kad se to dogodilo... Onda je slijedio mladostaški uragan. Harkov 2, J. Bušić, Bašić, Bukić i Lazić. Široka je napadačka lepeza mladostaša, teško joj se oduprijeti i početkom druge dionice već je bilo 6:1 za domaćina. S igračem više, iz peterca, pa iz kontre, na sve su načine Žapci "bušili" suparnika. Realizacija igrača više savršena (5-5), vratar Marcelić je imao 11 obrana.

U subotnje prijepodne, u susretima 3. kola u kojem je Mladost bila slobodna, Apollon je pobijedio istanbulsku ENKA-u 17:7, dok je Sant Andreu bio bolji od Cattara iz Kotora 17:11.

U nedjelju, posljednjeg dana nadmetanja u Zagrebu, Mladost će igrati protiv turske momčadi ENKA iz Istanbula od 12.00 sati.

Linker
28. rujan 2024 19:09