Zoran Bajić s igračima Mladosti
 TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix
LEN EUROKUP

Mladost na kraju europskog puta, napadači imali katastrofalan učinak od 1-21! Talijani uvjerljivi na Savi

Nakon 4:4 u početku, uslijedilo se razdoblje od 13 minuta bez pogotka domaćih.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. listopad 2021. 22:16

MLADOST - PALERMO 7:11 (2:4, 3:3, 0:2, 2:2)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 100. Suci: Segurana (Španjolska) i Fodor (Mađarska). Opunomoćenik: Stavropoulos (Grčka).

MLADOST: Jurlina (16 obrana), Samardžić, Pliskevič 2, Biljaka, Lazić, Dašić 1, Vrbnjak 2, Rakovac 1, Mihaljević, L. Bajić 1, T. Fabris, Škiljić, Udović. TRENER: Zoran Bajić.

PALERMO: Nicosia (13 obrana), Del Basso 2, Turchini, Di Patti, Occhione 1, Vlahović 2, Giliberti, Marziali 2, Lo Cosico 1, Irving 2 (1), Lo Dico, Bašić 1, Washnurn. TRENER: Marco Baldinetti.

PETERCI: Mladost -, Palermo 1-1. OSOBNE POGREŠKE: Mladost 9, Palermo 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Bašić (32).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-11 (45%), Palermo 4-8 (50%).

Kada vam je vratar najbolji pojedinac susreta i ubilježi čak 16 obrana, od koji je polovica navedene brojke bilo baš to, "sjajno", ali vam zato napadački red (Dašić, Lazić i Biljaka) ima kumulativni omjer golova i šuta 1-21, onda se teško možete nadati nečem boljem od poraza. Poraza poprilično uvjerljivog, glatkog, bez da je i trenutka domaći sastav bio u vodstvu. S plus četiri u Zagrebu, Sicilijanci su napravili vrlo velik korak k ulasku u polufinale Eurokupa. Sada imaju vrlo veliku prednost uoči uzvrata pred svojom publikom u Palermu, neovisno što će nakon utakmice sportski, Marin Dašić reći.

- Ne, sigurno se ne predajemo i idemo u Palermo pobijediti. Znam da je teško, znam da je i zaostatak veliki, ali idemo dati sve od sebe. Ovo sada nije bilo na toj razini.

Prvih četvrtinu i pol je igra, a još više rezultat mladostaša čak i djelovao obećavajuće. Četiri i pol minute prije kraja druge četvrtine, Mladost je uspjela sustići vodstvo Sicilijanaca od 4:2, izjednačiti na 4:4, a onda... Onda je uslijedilo razdoblje od 13 minuta u kojem su Žapci uspjeli postići jedan pogodak (Pliskević u posljednjoj sekundi druge četvrtine za 5:7), ali i primiti pet.
Uzvrat u Italiji za dva tjedna će po svemu sudeći biti formalnost i s tom utakmicom zaključit će se ovosezonski europski put Žabaca.

Linker
12. svibanj 2024 22:06