MATIJA DJANJESIC Cropix
STRUČNI KOMENTAR

Legenda iskrena nakon HR poraza: ‘Majko moja, toliko sam se iznervirao! Jedna stvar mi je neshvatljiva...‘

‘Grke za broncu možemo pobijediti pod jednim uvjetom. Španjolci su bili kvalitetniji od nas.‘
Piše: Deni LušićObjavljeno: 01. srpanj 2022. 21:02

Utakmicu Hrvatske i Španjolske u polufinalu SP-a vaterpolista komentirao je legendarni igrač Deni Lušić:

Nažalost, nismo mogli, nismo ni zaslužili prolaz u finale, Španjolci su objektivno kvalitetniji, znatno uigraniji, u svakom su se elementu pokazali kao nadmoćniji. Ostaje nam nada da ćemo protiv Grčke doći do medalje, one brončane koja je u ovakvim okolnostima, rekao bih, bila vrijedna kao zlatna.

U početku su odnosi bili izjednačeni, ali ipak smo dva gola olako primili. U drugoj i trećoj četvrtini igrali smo uspavano, bez koncentracije, u obrani ipak kako-tako, ali smo u napadu bili fatalno slabi. Radi se o tome da smo u navalnim akcijama bili spori, lopta nije išla od ruke do ruke, nije kružila, pojedinci su je držali, kako u žargonu kažemo - baš carinili. Naši su se u napadu odlučivali na pokušaj da postignu gol, šutirali su bez prave pripreme.

image

Deni Lušić

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

I tako su, kako se to kaže, razbranili španjolskog vratara Aguirrea, koji u prvom dijelu nije bio baš najsigurniji. U jednom smo trenutku, bez obzira na vodstvo Španjolaca od dva razlike, imali mogućnost smanjiti rezultat, na vrijeme da se nadamo izjednačenju. No, Krapić i Vrlić u dva navrata ovaj put nisu bili koncentrirani.

U završnici smo brzopleto šutirali, a i u obrani smo neshvatljivo propuštali, dozvoljavali njihovim igračima da nesmetano pogađaju našu mrežu. Majko moja, toliko sam se iznervirao, kako to nismo u stanju blokirati, zasmetati protivniku, već se pokušava zaustaviti udarac s kontra-rukom.

Razočaran sam, ona igra protiv Srbija nas je ohrabrila, rekao bih zanijela. Sada ipak ima vremena da se analizira, jer mi smo u stanju pobijediti Grčku pod uvjetom da igramo agresivnije i što je važnije da se brzo oslobađamo lopte, da ona ide, kruži i dovodi obranu u nestabilno stanje.

Linker
10. travanj 2024 05:28